tiistai 22. huhtikuuta 2014

TULIPA OUTO ASSOSIAATIO - EUROVAALEISTA

Assosiaatio tai mielleyhtymä viittaa yhteyteen konseptuaalisten entiteettien tai mielikuvien välillä joka aiheutuu mielikuvien samankaltaisuudesta tai mielikuvien läheisyydestä tilassa tai ajassa. Assosiaatiota käsitteli jo Plato ja Aristoteles erityisesti liittyen peräkkäisiin muistitapahtumiin, ja sen käsittelyä jatkoivat filosofit kuten John Locke, David Hume, David Hartley, James Mill, John Stuart Mill ja Alexander Bain. Assosiaatio on käytössä modernissa psykologiassa esimerkiksi ehdollistumisessa ja muistin neuroverkkomalleissa.


Tässä rupeaa vissiin oikeasti viheltämään päässä. Sitä voisi äkikseltään ajatella, että mahtavaa, eurovaalit tulossa, pääsee vaikuttamaan! Mutta ei. Mieleen tulee vain apinat ja posetiivari.
Jotain neuropsykologista oireyhtymäähän tässä ilmiselvästi potee. Ei muuta kuin hakemaan kallonkutistajalta reippaana taistelunappi ja vaaliuurnalle. Äänestysflabari tuli jo tänään. Mutta sitä ennen:


Toivottavasti homma pysyy yleisellä tasolla ja osoituksena kansalaisten tyytymättömyydestä Arkadianmäen touhuun. Eri interessiryhmien ja poliittisten agendojen lanseeraus ja turha keuliminen vie pohjan pois koko hommalta.
Puhtaimmillaan tässä tapahtumassa eri kansalaisryhmät, etniset ryhmät ja seksuaalivähemmistöt ja ammattiliittojen jäsenet näyttävät joukkovoimansa.
Ensin liikettä, sitten päämäärä, sanoi bernsteinilainen.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti