tiistai 8. huhtikuuta 2014

TÄSSÄ SE ON: SUOMEN HAUSKIN VITSI!

Ylen Prismastudio on etsinyt kansalaisäänestyksen avulla Suomen hauskimman vitsin. Studiossa oikein huumorin filosofi pohti otsa kurtussa, mikä vitsissä naurattaa. Ei löytynyt muiltakaan studiovierailta tyhjentävää vastausta. Minua tämä brezhneviläinen huumori vastaavasti huvittaa niin, että ihan kyyneleet tulivat silmään. Kas kun Suomessa toimitaan juuri näin: Päällikköä päällikön päälle. Toisaalta on tässä surullinenkin pohjavärähdys.


Suomalainen ja japanilainen yritys päättivät järjestää vuosittain soutukilpailun 8-miehisin joukkuein. Molemmat joukkueet harjoittelivat pitkään ja kovaa. Kun kilpailupäivä tuli, molemmat joukkueet olivat mielestään huippukunnossa, mutta japanilaiset voittivat ylivoimaisesti kilometrillä.

Tappion jälkeen suomalaisten joukossa vallitsi tappiomieliala. Yrityksen korkein johto päätti kuitenkin, että imagosyistä heidän olisi pakko voittaa seuraavan vuoden kisa.

Näin ollen he asettivat projektiryhmän ratkaisemaan ongelmaa. Pitkien analyysien jälkeen ryhmä havaitsi, että japanilaisilla oli seitsemän soutajaa ja yksi mies peräsimessä kun taas suomalaisilla oli yksi soutaja ja seitsemän perämiestä.

Tässä kriisitilanteessa johto osoitti huomattavaa toimintakykyä. Päätettiin palkata konsultit tutkimaan oman joukkueen koostumusta.

Muutaman kuukauden työn jälkeen asiantuntijat tulivat siihen johtopäätökseen, että joukkueessa oli liian monta ohjaajaa ja liian vähän soutajia.

Asiantuntijoiden raportin perusteella yrityksen johto teki välittömästi muutoksia joukkueeseen. Nyt joukkueessa oli neljä perämiestä, kaksi yliperämiestä, joukkueenjohtaja ja soutaja. Lisäksi soutajan motivoimiseksi kehitettiin bonuspistejärjestelmä.

"Meidän on laajennettava hänen työnkuvaansa ja annettava hänelle enemmän vastuuta."

Seuraavana vuonna japanilaiset voittivat kahdella kilometrillä. Suomalainen joukkue erotti soutajan huonoon työsuoritukseen vedoten, mutta maksoi kuitenkin bonuksen johdolle sen osoittamista ponnisteluista. 
Ensi vuotta varten suomalaiset ovat nyt kehittämässä uutta venettä.

Ei naurata vai..?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti