torstai 3. huhtikuuta 2014

ENNEN VANHAA KIROILTIIN JOPA TELEVISIOSSA

Putkahti esiin Tuomas Enbusken vanha horina Uuden Suomen puheenvuoropalstalta elokuulta 2011. Näin Tuomas: Joku Hannu Taanila –niminen mies on kiroillut kirkossa. Asiasta kertoivat Ilta-Sanomat ja Iltalehti kahtena eri päivänä kaljapullon kokoisin kirjaimin. Kyseessä lienee joku tosi-tv-tyrkky. Sellaisihan nykyjulkisuus on täynnä. Viime aikoina on päivitelty nykynuorison poikkeuksellista narsismia, jota mm. Facebook ruokkii. Toistahan se oli ennen. Vielä 60- ja 70-luvulla esiin tultiin vain puhtaasta asiasta ja täysin ilman narsistisia tavoitteita.






   http://www.garageland.fi/
 Ai, että miten nuo ylläolevat kuvat liittyvät tähän? No täten, että kyseisen blogikirjoituksen palautteessa oli seuraavat kommentit:
"Varsinkin miehen sopimaton käytös liitetään Suomessa herkästi taiteellisuuteen ja syvempään viisauteen. Jo herättäjä Paavo Ruotsalainen tapasi riehua ja ryypätä Kuopion markkinoilla, ehkä vain osoittaakseen, ettei todellinen usko ollut pinnallisesta moralisoinnista kiinni.
"Näin kerran 1980-luvulla syrjäsilmällä telkkarista, kuinka nuori pariskunta sanoi jossain bileissä tehdyssä lyhyessä haastattelussa muutaman kerran "vittu." Seuraavan päivän iltapäivälehdet kauhistelivat tapahtunutta ja niinpä pariskunnasta tuli joksikin aikaa futuristinuorison äänitorvi. City-lehdessä ja muualla nämä tyypit saivat selitellä nuorison kantaa siihen ja tähän maailmanpoliittiseen kysymykseen. Nimet olen unohtanut, mutta luultavasti saavat vielä tänä päivänä jotain apurahaa."

Ja toinen:
"Vittu" Ville Nisonen tietennii! Vieläköhän tyyppi on hengissä, omisti Dekadenz vaateliikkeen. Eikös Riitta Söyring ollut mallina tossa liikkeessä vai oonko ihan harhassa? Mitäs Tuomas horisee? Hän on taas kysynyt jonkun tietämättömän Pia-Noora Kaupin jengiltä..Tuomas on yllättänyt minun aikaisemminkin jotenkin tietämättömyydellään, en muista tähän hätään mikä se juttu oli mutta jotain suurta ja hämmästyttävää tietämättömyyttä, tsekkaan asian.
Katsos et sä Tuomas niin nuori ole, että voisit sitä käyttää jonain syynä tässä.
Niin, joka tapauksessa, Taanilahan on instituutio, kyllä hänelle on annettava instituutiolle kuuluva arvo. Tähän ei sovi sotkea omia mieltymyksiään. Onhan esim. Kari Suomalainen instituutio (vaikken esim. itse häntä erityisesti arvostanutkaan)."

Olin nimittäin ekskursiolla Viiskulmassa, ja piipahdin ystäväni Villen Gargeland-liikkeesä. Ville voi hyvin, eikä ole kortistossa vaan kantaa urheasti yrittäjän raskasta taakkaa harteillaan.
Tuo silloinen puheena ollut alapään sana todellakin riemastutti lehdistön. Samoin kuin Hantta Krausen reinkarnaatio Wilma Schlizewskin "Helvetin hyvää yötä Suomi"-toivotus televisiossa. Wilmalla oli Suomen pienoislippu päässä.

                                         ********************
Samalla kävelyrundilla tuli kurkistettua pariin pop-up kahvilaan. Tämä on siinä Villen liikkeen vieressä Fredalla....


ja tämä Fredan ja Roban kulmassa.






Loppupeleissä Stadissa on mukavia ja mielenkiintoisia mestoja, mutta tämä nykypolitiikka näivettää väkisinkin yrittäjyyden. Punavuoressa on pilvin pimein tyhjiä kivijalkaliiketiloja tyhjillään ja vuokrattavana.

Helsinki on pääkaupunkina uniikkia luokkaa, mutta jokainen yritys elävöittää kaupunkia torpataan milloin minkäkin virkamiehen toimesta. Ja ihan haistapaska pykälillä, joita rustaavat aivottomat virkamiehet, joilla ei tunnu olevan minkään sortin sielunelämää. Saati mielikuvitusta.

Arvasin, että tämä juttu kääntyy väkisinkin vitutuksen puolelle, mutta kääntyköön. Piti ihan vain kävelyllä käydä.

Ensimmäisenä pitää lakkauttaa Julkisivulautakunta. Siitä virastosta ei ole muuta kuin haittaa ja harmia. Varsinainen kaiken kehityksen ja visuaalisuuden paskaviemäri. JL:ssä pikkurunkut saisivat orkkuja, jos kaikki fasaadit maalattaisiin yhtenevän harmaaksi ja kaikki liikekyltit olisivat samalla fontilla kirjoitettu.

Tätä tsaarinaikaista viskaaliviidakkoa ja päällikön päällikkövirkoja kyllä osataan latoa vertikaalisesti ja horisontaalisesti, mutta mitään järjellistä sieltä ei tule ulos. (Viimeksi tämä terassikohu)
Rakennusvalvontavirastoon kuuluu kolme osastoa; rakennustekninen, kaupunkikuva- ja yleinenosasto. ‎Viraston kaupunkikuvaosasto vastaa lupahakemusten käsittelystä sekä neuvoo ja opastaa ‎rakentajia. Rakennusteknisen osaston vastuulla on rakennustyön viranomaisvalvonta.

‎Rakennustoimintaa valvoo Helsingissä rakennuslautakunta. Rakennusvalvontavirasto on lautakunnan ‎alainen valmistelu- ja toimeenpanoelin. Kaupunginvaltuusto valitsee rakennuslautakuntaan yhdeksän ‎jäsentä nelivuotiskaudeksi. Tämänhetkisen rakennuslautakunnan toimikausi alkoi vuonna 2009.‎
On Yleistäosastoa, Kaupunkikuvaosastoa, Rakennuslupaosastoa, Rakennusteknistäosastoa, Rakennusvalvontaosastoa, on Kaupunkitilaosastoa ja Kaupunkikuvaosasto jakautuu lupayksikköön ja kaupunkitilayksikköön.

Ja eikä tässä vielä kaikki:  Kaupunki on jaettu neljään alueeseen, joiden lupa-ja valvonta-asioita hoitaa moniammatillinen tiimi. Alueet ‎jakautuvat karkeasti niin, että läntinen Helsinki kuuluu tiimien 1 ja 2 alueeseen, tiimit 3 ja 4 työskentelevät ‎Itä-Helsingin alueen lupa-asioiden parissa.

Tähän päälle vielä virastojen rividuunarit ja tuo poliittinen vempulointi ja hyvä-veliverkostot. Meinasi melkein unohtua nuo työryhmät.
En viitsi edes vilkaista, kuinka paljon tämä orkesteri maksaa Helsingin kaupungille, mutta veikkaanpa, että pelkästään tämän byrokraattisen hirvityksen hävittäminen, olisi pitänyt koko maan lapsilisät ennallaan.
Ja meillähän näitä virastoja ja päällikkötitteleitä riittää ja siinä kylkiäisenä aivotonta paskantärkeyttä ja omasta pallista kiinnipitämistä. Suomi on varsinainen turhien virastojen saaristo.

Pikkuhiljaa näistä virastoista muotoutuu virtahepoja tai pikemminkin dinosauruksia, joiden toimintaa ei oikein valvo kukaan, eikä siellä aina edes tiedetä mitä tehdään ja millä asialla oikein ollaan. Ihmiset käyvät siellä "vain töissä" pläräävät jonnin joutavia papereita ja hukkuvat pykälien nypläykseen ja fiilaamiseen, jonka lopputuloksena ihmisen arkinen elämänala kaventuu entisestään.

Jotta ympyrä jotenkin napautuisi, on todettava, että meillä jaksetaan älistä pikkuasioista, viidakon "lunttujen" silikonitisseistä, nuorison kiroilusta ja suvivirrestä, mutta kun pitää tehdä jotakin yhteiskunnallisesti hyödyllistä ja merkittävää, esimerkiksi karsimalla ja yhdistamällä näitä virastoja, mitään ei tapahdu. Pulla sen kun paisuu. Ja kansa maksaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti