maanantai 21. huhtikuuta 2014

HELLSINKI

Helsinkiä kutsuttiin joskus jopa Pohjolan valkeaksi kaupungiksi ja Itämeren Helmeksi. Ihmettelen nyt, että minkähän vuoksi. Myönnän toki, että Suurkirkko, Uspeski, Pohjois- ja Eteläranta, Havis Amanda voivat joidenkin mielestä olla turistivetonauloja, ja mielenkiintoisia kuvauskohteita, mutta minun mielestäni ei. Aurinkoisen sään innoittamana piti kävellä pieni reitti. En tiedä onko tässä jo pää jotenkin nyrjähtänyt tämän maan poliittisen ja yhteiskunnallisen rappion takia, ja serotoniini ja dopamiini-ryöpsähdykset kuljettavat aivoihin vain paskaa. Tältä Stadi nyt kuitenkin näytti, kun ei hakemalla hakenut kuvallista nirvanaa.

Kauppatorin vilinää ja vilskettä. Arkenahan tilalle tulevat pesemättömät oranssit pressut. Tulee jotenkin Sortavala mieleen.

Pääsiäistarjontaa. Nythän pitäisi olla Jessen ylösnousemuksen aika ja bileet kovimmillaan...

Eteläinen rantaboulevardi, lämpötila +18 C.

Roskis siisteimmästä päästä. Jos laittaisin tähän viereisen pöntön, sitä pidettäisiin provokaationa.

Pääkaupungin suosituimpia rantakahviloita.

Eteläranta. Tässä pitäisi palaa ikuinen tuli hukkuneiden merimiesten muistoksi, mutta kaasu on vissiin loppu.

Turistien suosima Espa. Jossakin takavasemmalla on ränsistynyt lippakioski, jota Museovirasto suojelee kynsin ja hampain.

Supersuosittu Mattolaituri Etelärannassa.

Maailmanpyörä nousemassa aikanaan Guggenheimin tilalle. Hyvä, jos sen huipulta näkee edes kattoja. Natomaa Turkin hävittäjä kolme päiväisellä vierailulla puolueettomassa Suomessa.

Nykyään venäläisten omistama telakka Hernesaaressa.


Perinteinen paistettujen silakoiden Mekka. 

Näin. Kyllä keväinen pääkaupunkimme on parhaimmillaan.
Helsingin kaupunki on tiedottanut seuraavaa:
Euroopan parlamentti on julkaisut tutkimuksen helmikuussa Euroopan kaupunkien Smart City-kehityksestä. Helsinki on valikoitunut 468 kaupungin joukosta kuuden kärkikaupungin joukkoon.  Kuuden  kärkikaupungin; Helsingin, Amsterdamin, Barcelonan, Kööpenhaminan, Manchesterin ja Wienin toimintaa analysoidaan raportissa tarkemmin.
Tutkimuksen mukaan Helsingin Smart City -kehityshankkeissa rohkaistaan kehittäjiä käyttämään hyödyksi kaupungin avaamaa avointa tietoa kehittäessään palveluja ja sovelluksia kaupunkilaisille. Suurin osa paikallisista hankkeista tähtää julkisen tiedon avaamiseen tai kansalaisten osallistamiseen. Smart City -palveluja testataan Helsingin seudulla osana kaupunkilaisten päivittäistä elämää.
Helsinki Region Infoshare -palvelua kehutaan uraauurtavaksi palveluksi avoimen kaupunkidatan saralla, myös kaupungin päätöksenteon avaaminen ja Helsingin kaupunkiyhteisön osallistaminen ja kehittäjäyhteisöportaali  on nostettu keskeisesti esille tarkastelussa.
Raportti tarjoaa taustatietoa ja suosituksia sekä pohtii älykkään kaupungin (Smart City) käsitettä. Raportissa punnitaan myös, miten tämänhetkiset Smart City -hankkeet vastaavat komission Europe 2020 -kasvustrategian tavoitteisiin.

En jaksa enää henkilökohtaisesti innostua koko datajournalismista, enkä sen koukeroista, enkä varsinkaan halua -jos ryhtyisin tutkimaan asiaa- päätyä sellaiseen lopputulokseen, että veromarkkoja on taas syydetty mitä kummallisimmille tahoille ja mitä oudoimmilla verukkeilla ulkomaisille konsulteille.  Mutta niitä joita kiinnostaa, lankakerä kannattaa avata allaolevista linkeistä:
http://www.hel.fi/hki/helsinki/fi/uutiset/kuuden-joukossa

http://www.hri.fi/fi/category/ajankohtaista/#top

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti