maanantai 28. huhtikuuta 2014

KOKEISTA KUKIN ON KUMMEMPI

En tiedä ainuttakaan maata maailmassa, missä televisiosta suolletaan yhtä paljon kokki- pulla- tai kakkuohjelmia kuin Suomessa. Ihan niin kuin tässä ei osaisi pistää suuhunsa murua ollenkaan. Vika ei ole kokkien, vaan idioottimaisten ohjelmajohtajien ja tuottajien arviointikyvyssä. Ja kenelle nämä ohjelmat on oikein suunnattu? Uusavuttomille, jotka eivät osaa keittää edes teevettä, eivätkä opi? Vai kotikokeille, jotka osaavat pinota lautaselle poikittain kaksi kälystä lihapalaa ja rucolaa? Vai niille, joilla ei ole varaa syödä muuta kuin makaroonilaatikkoa ja valmispitsaa?



Rikun ja Tunnan Mad Cookissa oli informatiivista otetta. Ehdottomasti kaikkien kokkiohjelmien isoisoisä.

Tässä tätä mämminvääntäjien ylenpalttista antia:
Britannian ja Suomen parhaat leipomot ja leipurit. Tomi Björkin kokkikoulu ja Tomin keittiö, Miss Suomi kokkaa Suolasta sahramiin, 24 kitchen Teemu Laurel, Kalle, Chef on the Beach, Neljän tähden illallinen, Arvostele mun illallinen, Gordon Ramseytä monessa paketissa, Jyrki Sukulaa monessa versiossa, Saaristokokkaamista a´la Syrjänen, Sikke Sumaria, Laila leipoo, Ranskalaista ruokaa, Nopeaa ja herkullista, Turkkilainen herkkukokki, Portugalin makuja, Makumatkoja sinne sun tänne, Huippukokki lähtee maalle, Kokin vapaapäivä, Master Chef, Makuja ja elämää, Voita ja sokeria, Mummojen parhaat reseptit, Kuppilat ja hotellit kuntoon eri maissa, Jamie Oliveria Italiassa, Britanniassa, Amerikassa jne., Mitä tänään syötäisiin?, Kokki reissussa, Herkkuja savannilla, Norjalaista ruokaa, Skandinavian herkut, Pohjoiset herkut, Nikki ja Henkka Amerikassa, Anthony Bourdain, Makoisat kilometrit, Kapinakokki, Sara Suihkulähde, Kalasta ja kokkaa, Olet mitä syöt, Koko Ruotsi leipoo, Kuuluisat kuppilat, Kurjat kuppilat, Maailman oudoimmat kuppilat, Helppoa ruokaa, Kaappaus keittiössä, Grilli kuumaksi, Valentinen villit herkut, hollantilaista kokkia ja niin edelleen.

Näistä mättäjäisistä saa paniikkikohtauksen. Ihan niin kuin maailmassa vedettäisiin safkaa viimeistä päivää. Vähän sama tunne kuin silloin, kun jääkaappi ammottaa tyhjyyttään. Koko ajan on ihan helvetillinen nälkä.

Nyt olisi mukava tietää, mistä nämä raaka-aineet herkkupöytään ovat peräisin. Mitä lannotteita ja rehuja käytetään ja mistä vesistä äyriäiset ja kalat ovat peräisin. Infoa mausteista?

Kannan korteni kekoon ja pistän tämän:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti