keskiviikko 21. elokuuta 2013

MUSTAT MARKKINAT

Mannerheimintie. Tiistaiyö klo. 03.10. En tiedä kuinka helvetissä ajauduin kaverini kanssa taksilla Manskun ja Kalevankadun kulmaukseen. Tarkoitus oli ilmeisesti ostaa perinteinen höyrymakkara vanhojen aikojen kunniaksi. Snagarissa työskenteli mistä lie vinkuintiasta tullut heebo, jolla ei ollut harmainta aavistusta mikä on höyrymakkara, joka taitaa olla jo kadonnutta kansanperinnettä. Niin kuin koko suomalainen nakkikoppikulttuuri. Lihapiirakka on eittämättä hävinnyt katukioskeista suomalaisen kuliranismin kalmistoon. Mutta nyt asiaan. Kulmilla pyöri arviolta parikymmentä aggressiivisesti hässäävää afrikansuomalaista huoraa. Taksa 150 euroa. Ei tehnyt mieli, eikä Suomikaan tunnu tällaisen tarjonnan jälkeen enää isänmaalta.
Uusi uljas Suomi. Ei höyrymakkaraa sinapilla. Vain mustaa magiaa. Kuvan miespuoliset henkilöt olivat niin ikään vain grilliasiakkaita.
Koko tilanne oli äärimmäisen korni ja kysymyksiä herättävä. Minne ovat kadonneet virolaiset ja venäläiset ammattilaiset. Mistä nämä mustat prostituoidut tulevat? Muista EU-maista? Saksasta, Ranskasta, Italiasta, Espanjasta, Amesterdamin punaisten lyhtyjen valoista, kenties Brasiliasta....?
Miten? Miksi? Tietääkö maahanmuutto- ja terveysviranomaiset asiasta. Mitä sanoo tasa-arvovaltuutettu. Presidentti? Reagoiko kansanedustaja Hakkarainen? Kuka kantaa vastuun? Harlem? China Town? Kestääkö suomalainen henkinen infrastruktuuri? Missä poliisi?
Ovatko nämä mustat moniosaajat niitä, joita Katainen haluaa tänne työpaikkojen ja suomalaisen hyvinvointiyhteisunnan säilyttämisen varjolla?
Kuka heidän oleskelunsa maksaa loppupeleissä näillä leveysasteilla? Sutenöörikö? Jäävätkö nämäkin ihmiskaupan tuotteet suomalaisen yhteiskunnan harteille ja vaivoiksi. Riittääkö emansipaatio? Mihin tämä maa on oikein menossa? Pitääkö tässä sietää ihan mitä tahansa ettei vain leimata rasistiksi tai hankalaksi ihmiseksi?


Nämä naiset häiritsevät jo ohikulkevia pyöräilijöitäkin.
Yksi asia ainakin tuli yönselväksi. Nämä eksoottiset kaunottaret ovat häätäneet jo monille tutuksi käyneet virolais-puolalais-venäläiset selälläänahertajat reviiriltä.
Minusta on ihan sama, mitä mieltä tästä ollaan, mutta nyt puututaan yhteiskunnallisesti merkittävään ilmiöön. Ennusteeni on, että jos näitä mustia huoria pyörii nyt kaksikymmentä, vuoden päästä heitä on tuhat ja viiden vuoden kuluttua kaksikymmentätuhatta.
Prostituutiosta ja sen lieveilmiöistä voidaan jauhaa loputtomiin. Näkökulmia on yhtä monta kuin on miestä ja naista. Asiaa ei voi kuitenkaan ohittaa huumorilla. Jos ollaan huolestuneita ihmiskaupasta, ollaan sitten oikeasti huolestuneita.
Muistutan vain, että aiheesta kannattaa käydä paljon mainostettua ja niin sanottua yhteiskunnallista keskustelua.
Ainoa asia, todellisuudessa, mikä ottaa päähän, että lähes täysi vodkapullo tipahti kadulle kuvan ulkopuolelle.
 

3 kommenttia:

  1. Saatavilla on ilmatäytteisiä, puhallettavia pullosuojuksia/
    pullonpehmusteita,jotka suojaavat tutkivan journalistin pulloa iskuilta ja kolhuilta matkan/gonzoilun aikana. T: Hunter Stockton

    VastaaPoista
  2. Hyvä ja kullanarvoinen vinkki. Kiitos.

    VastaaPoista