tiistai 20. elokuuta 2013

HOMOJA, HÄÄHUMUA JA PANIIKKIA

Ministeri Arhinmäki heilutteli taannoin iloisesti ja provosoivasti sateenkaarilippua Moskovassa. Suomi on ilmoittanut näin myönteisen kantansa homokysymykseen. Näin teki myös Uusi-Seelanti, jossa homoavioliitot ovat nyt sallittuja. Uudelle-Seelannille tavallinen hääbusiness tuo rapiat sata miljoonaa euroa vuosittain ja nyt maahan odotetaan varsinaista avioliittobuumia ja ihan homona satojen miljoonien eurojen lisää valtionkassaan. Suomi kanssa mukaan reippaasti homobuumiin. Jos tähän vielä rustaisi homojoulupukkipostimerkin, Suomi olisi tuota pikaa rikkaampi kuin Brunein kuningas.  

Tilastollisesti homojen määräksi maailmassa arvellaan noin kuusi prosenttia populaatiosta. Jos mukaan lasketaan piilohomot prosenttiluku noussee ainakin kymmeneen.


Suomi jahkailee vähemmistökysymyksessä. Mielestäni on aivan sama kuka pani ketä mitä häh. Yritän ajatella asiaa Suomen talouden näkövinkkelistä. Koska ehdotukseni Ahvenanmaan veroparatiisista, kasinoista ja kansainvälisistä pankeista ei ole ottanu ttuulta siipiensä alle, on pakko punnertaa jotakin uutta.
Suomi voisi antaa vaikkapa joulupukille vihkimisoikeuden ja näin Lapin ympärivuotinen matkailu vireytyisi. 
Äkkinäinen intuitioni sanoo, että varsinkin ruska-aikaan olisi häärintamalla kuhinaa.
Siinä sivussa joulupukin pajalla voisi myydä Joulumaan passia. Tietysti tosi-tv seuraa non-stoppina hääräilyä ja samalla työllistetään muutama turha julkkis siinä sivussa.
Ja suomalaisukkojen eläkeiän voi huoletta nostaa vaikka kahdeksaan kymppiin. Kyllä tuollaisissa hommissa viihtyisi.
No ei sitten, jos kerran hyvät ideat eivät kelpaa!




Kappelikin olisi jo valmiina...

On vähän sellainen kutina, että jos Suomessa tehtäisiin inventaario, niin mitään ei jää viivan alle. Yhteinen omaisuus on myyty, pantattu ja tärävätty. Myydään se Alkokin nyt, mutta rahojen on tultava yhteiseen käyttöön eikä Arkadianmäen rälläämiseen. 

Voipi olla, että viinan hinta laskisi. 
Suomen nykytilanteessa surkuhupaisaa on se, että nyt kaikki asiantuntijat ja amatöörit ryömivät koloistaan ja esittävät ratkaisuja ja rakennemuutoksen malleja. Missä he olivat silloin, kun niitä päätöksiä piti tehdä?
Ja nyt nämä samat päättäjät, jotka sössivät hommat, vielä jääräpäisesti pitävät palleistaan kiinni.
Jos esimerkiksi jääkiekossa valmentaja vetää tappioputkea hän saa virsua.
Miksi näitä luusereita pitäisi tukea nyt kun on selvää näyttöä, etteivät hommat suju tällä kokoonpanolla. Kabinetin kokoonpanoa on vaihdettava.
Jos kuulutetaan rakennemuutoksen perään, on palattava lähtöruuttun ja otettava iso luuta käteen ja putsattava joka helvetin nurkka. Oikaistava mutkat ja pykäläviidakot ja tehtävä kansan elämästä helpompaa ja mielekkäämpää. Tämänhän pitäisi olla alunperinkin tarkoitus. 
Minä en ainakaan suostu siihen, että itseäni tyhmemmät vievät ulapalle ilman airoja.



Tässä on todettava lopuksi kuin Napoleonin kenraalit ennen Waterloon taistelua, että hyvät herrat ja upseerit, ottakaamme malja ennen katastrofia ja skandaalia.
Rupeaa tuo ikä painamaan sen verran, ettei jaksa sohia joka suuntaan. Tuo edellinenkin hengästytti jo. Tutkikaa ja olkaa kriittisiä. Terve epäily on kaiken kehityksen moottori.
Jos jou kaipaa spesifioitua tietoa ja analyysia ohjaan mielelläni seuraavaan blogiin: http://sakutimonen.blogit.fi/

Kuinka ollakaan. Ennen kuin jatkat, on todettava, että kansalaiset ajattelevat. Politiikot eivät.

Juuri kun pääsin tuossa yllä mainitsemaani pykäläviidakon, niin Iltasanomat kuittasi. Mitä pitempään päättäjät möyrivät kammioissaan ja keskenään, sitä enemmän he kuvittelevat ajattelevansa kaikkien puolesta.   
Kokoomuslaiset Sanni Grahn-Laasonen ja Lasse Männistö ovat löytäneet 46 lakia, säädöstä, asetusta, sääntöä tai viranomaiskäytäntöä, joiden purkamista olisi heidän mielestään vähintäänkin harkittava.
Kaksikon lista alkaa tähtisadetikun käytön kieltämisestä alle 18-vuotiailta. Mukaan mahtuvat muun muassa koiravero ja haja-asutusalueiden jätevesiasetus.
- Uskomme, että suomalaiset osaavat tarvittaessa myös tehdä valintoja itse. Kaikkea ei tarvitse miettiä ihmisten puolesta valmiiksi. Valmiiksi tarjoiltu sääntö itse asiassa passivoi jättämään oman pohdinnan vähemmälle, kansanedustajat toteavat julkaisemansa keskustelunavauksen esipuheessa.
Viestintätoimisto Kaiku Helsinki on myös selvittänyt Suomessa voimassa sekä vireillä olevia kieltoja ja sääntelyjä. Se piti Mikkelissä näyttelyn Kielletty maailma, jossa havainnollistettiin, miltä Suomi näyttäisi, jos vireillä olevat kiellot toteutettaisiin.

En itse päässyt näyttelyyn -valitettavasti-, mutta voin hyvin kuvitella sitä sanktioiden määrää, joilla ihmistä kyykytetään. Poikkeuksetta kaikki uudet ja vanhat ja vanhojen lakien päivittäminen perustuu ei-sanaan.

Lainsäätäjät ovat silloin hitaita, kun asia ei heitä itseään kiinnosta. Esimerkiksi nyt tämä avioliittolaki. Ei riitä, että sinne on kiikutettu yli 50 tuhatta nimeä. Homma ei vaan etene. Tämä taas sotii täysin demokratian henkeä vastan. 
Vastaavasti aikoinaan kun hoitsut lakkoilivat, eduskunnassa säädettiin pika pikaa laki, joka velvoitti hoitajat samantien takaisin alipalkattuun pakkotyöhön.
Eli homot Suomessa naimisiin ja postimerkki ahteriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti