sunnuntai 11. elokuuta 2013

HUIJARIT ISKIVÄT AUTOKAUPPAAN NETISSÄ

Ystäväni laittoi nettiin vuoden 1971 mallin avo-mustangin myynti-ilmoituksen. Huijarit iskivät välittömästi. Tällä kertaa Lontoosta käsin.


Virallisen näköiseksi väsätty paperi olisi hämännyt vähänkin tyhmempää.
 Sähköpostissa tulleessa kirjeessä on kopioidut leimat ja Bank of American kiitokset yhteistyöstä.

Useimmille ns. nigerialaiskirjeet ovat tuttuja, mutta huijarit hääräävät näköjään joka sektorilla.
Tässä kyseisessä autokaupassa ketkut ilmoittivat siirtäneensä ystäväni tilille kauppasummaksi sovitun rahamäärän. Sähköpostiviestejä oli koristeltu vakuuttavuuden vuoksi pankin leimoilla ja allekirjoituksella ja varoituksella, että FBI ja Interpoli seuraa yli 500 euron rahaliikennettä.
-Kyllä hälytyskellot soivat välittömästi, mutta pakkohan asia oli tarkistaa henkilökohtaisesti western unionin konttorissa, jossa tietenkin ilmoitettiin heti kättelyssä, ettei sinne mitään rahaa ole tullut. Tietenkään.
-Kauppasumma olisi ollut 26 000 euroa, josta olisi pitänyt maksaa ensin Lontooseen 2000 euroa ja 100 euroa western unionille toimitusmaksuja.
Lyhyen kirjeenvaihdon aikana "ostaja" sanoi antavansa auton pojalleen lahjaksi.
-Kieltämättä homma olisi ollut todella bueno, jos kauppa olisi mennyt putkeen.
-Niin, että sikäli. Pakko olla skarppina joka suuntaan. Kysyin vielä sähköpostissa, että onko  asia nyt todella kunnossa ja ettei kyseessä ole kusetus. Sieltä vastattiin topakasti ettei missään nimessä.
-Tiedoksi vaan kaikille, että kannattaa olla hoksottimet tallella. En tässä lähde arvioimaan kuinka moni menee vipuun, mutta varmasti aina joku. Ei 2000:n euron päiväpotti ole yhtään hassumpi tienesti.
Asia on viety eteenpäin viranomaistaholle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti