perjantai 9. elokuuta 2013

PAHOLAISEN HILLO

Nälkä iskee tässä marmattamisen lomassa. Ruuanlaitto on mielestäni yksi terapeuttisimmista kotiaskareista. Edellyttäen, että on rahaa käydä kaupassa. Vittuilin aikoinaan Teija Sopaselle Radio Cityn Keskiviikon keisareissa juontajakollegani Ilkka Isosaaren kanssa siitä, että aina sillä Teijalla löytyy eineksiä kaapin perältä. No. Jos nyt sattuu jäämään ylimääräistä toimeentulotuesta. Tässä oivallinen hilloresepti.

Ainekset kattilaan ja keittämään. Hillo säilyy pitkään jääkaapissa.
 Otetaan seuraavat tarvikkeet:
800 g tomaatteja tai
800 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
400 g punaisia paprikoita
4–6 punaista chiliä
6–8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
Leikkaa tuoreisiin tomaatteihin ristiviillot ja pane ne 30–60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Valuta vesi pois ja jäähdytä tomaatit kylmän juoksevan veden alla. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kantaosat. Pane tomaattilohkot paistokasariin. Jos käytät säilöttyjä tomaatteja, kaada ne liemineen kasariin ja leikkaa saksilla neljään osaan.
Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput ja mausteet kasariin. Anna kiehua puolisen tuntia.
Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä jääkaapissa.
Tarjoa grillattujen liha- ja makkararuokien kanssa tai hampurilaisten, ruokien ja kastikkeiden mausteena.
Kannattaa miettiä hillon tulisuutta. Hyvää on ainakin meikäläisen makunystyröissä.

1 kommentti: