keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

KATAISEN NUKKEHALLITUKSEN ON EROTTAVA VÄLITTÖMÄSTI!

Osinkoveropäätös todisti viimeistään, että Suomi on jenkkimallin mukaisesti lobbareiden käsissä. Epäilin jo eilen, että hallituksen esitysten taustalla on elinkeinoelämän juoksupojat. Helsingin Sanomat vahvistivat asian tänään kirjoittamalla, että päätös syntyi ohituskaistaa pitkin. Ei ole enää mitään syytä, miksi Kataisen hallituksen olisi jatkettava tuhotöitään. Tämän hallituksen ainutkaan päätös ei perustu kansalaisten elämän kohentamiseen.

Jo pelkkä Himas-kohu Kataisen ympärillä on riittävä syy tutkia hänen toimiaan perinjuurin. Valtakunnanoikeus langettavine päätöksineen on ainoa vaihtoehto. Vallan korridooreilla puhaltavat oikeudentajuttomuuden, ahneuden ja oman hyödyn tavoittelun tuulet.

Helsingin Sanomat kirjoittaa:
"Osinkoveropäätöstä hiottiin hallituspuolueiden puheenjohtajakuusikon voimin kehysriihen aattona, kun papereihin ilmaantui erään hallituslähteen mukaan "muualla laskettuja lukuja".

Samalla ohitettiin normaali virkamieskäsittely. Kun Katainen tempaisi neuvottelupöydässä, hyvin taimattuna, jäniksen hatusta se sotki jopa paikalla olleiden virkamiesten pasmat.

Näin HS: Uusien lukujen ilmaantuminen hämmensi HS:n lähteen mukaan valtiovarainministeriön (VM) virkamiehistöä, eikä se pystynyt arvioimaan niiden vaikutuksia. Virkamiehistä HS:n tietojen mukaan olivat paikalla vuorotellen ainakin vero-osaston johtaja Lasse Arvela ja valtiosihteeri Martti Hetemäki. Kumpikaan ei eilen halunnut 
kommentoida tapahtumien kulkua.

Tämä puolestaan todistaa, etteivät hämähäkinseitin peittämät virkamiehetkään hallitse alaansa, jos tällainen nulikkajoukko pystyy kusettamaan mennen tullen. Käsitykseni mukaan juuri nämä ihmiset, siis virkamiehet, pyörittävät ministeriöitä vuodesta toiseen. Ministereitä tulee ja menee, mutta virkamiehet jäävät. Nyt näyttääkin siltä, etteivät hekään osaa hommaansa.

Epäilen vahvasti, että yhtenä merkittävänä takapiruna on kokoomuslainen EK:n Risto E.J. Penttilä taustajoukkoineen.

On toki suotavaa ja suorastaan välttämätöntä, että päätöksiä valmisteltaessa käytetään ulkopuolisia asiantuntijatahoja, ottaen huomioon piliitikkojen vajavaisen koulutuksen ja eri alojen ammattitaidottomuuden, mutta ammattilobbareiden käyttöä vertaan suoraan sisäpiirikauppoihin. Tämä on rikoslaissa tuomittavaa.

Helsingin Sanomien mukaan nimettömyyden suojissa esiintyvän virkamiehen mukaan "yllättäen" hallituksen pöydälle ilmaantuneiden lukujen vaikutuksista ei ollut käytettävissä riittäviä laskelmia.

Silti päätös nuijittiin läpi. Tämä on uskomatonta. Keskustelua ohjataan nyt näppärästi ns. ketjuveroon, eli täydelliseeen termistösuohon, josta monokansalla ei ole pienintäkään käsitystä. 

Näin Kauppalehti asiasta:

Harvoin suuri verouudistus onnistuu kerralla niin, ettei joitakin sen epäkohtia ja virheitä jouduta myöhemmin korjaamaan.
Ketjuverotus on kiistatta tällainen epäkohta, jolle on mahdoton löytää kansantaloudellisia tai edes valtiontaloudellisia perusteita. Lisää verotuloja siitä ei pitkällä aikavälillä tule.
Suomalaista omistusta pitää tukea eikä missään nimessä syrjiä.
Kansantalouden edessä on suuret haasteet. Niiden ratkaisun tueksi ei tarvita pelkästään vakuutusyhtiöiden nykyistä suomalaisyhtiöiden omistusta vaan myös nykyistä suurempikin osuus.
Ketjuverotus normittaa ja ohjaa täysin väärään suuntaan.
Ketjuverotus myös ohjaa vakuutusyhtiöitä rahoittamaan yrityselämää osakerahoituksen sijaan muilla tavoilla, esimerkiksi vaihtovelkakirjalainoilla. Tämä vähentää edelleen markkinoiden likvidisyyttä ja heikentää yritysten pääomarakennetta.
Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kun tätä ketjuveroasiaa pyöritetään aikansa ja kansan pää pannaan pyörälle, kehästä voittajana lähtee suurpääoma ja kansan olot kurjistuvat entisestään.
Pörssiin listattujen yritysten joidenkin suuromistajien osinkoverotus laskee merkittävästi, jos ketjuverotussäännöksiin ei puututa. Elinkeinoverolain mukaan pörssiyhtiön osinko on listaamattomien yhtiöiden verovapaata tuloa, jos osingon saaja omistaa vähintään kymmenen prosenttia osinkoa jakavan pörssiyhtiön osakkeista.
Katainen toteaa HS:ssa asiasta näin:
"Siihen pitää puuttua, se on päivänselvä asia", Katainen sanoi. Tosin asia on hänen mukaansa teknisesti vaikea.
Sitten tämä Rouva Tiukkapipo! Valtiovarainministeri Urpilainen lähti livohkaan Saariselälle eikä suostunut edes kommentoimaan koko asiaa, vaikka kyseessä on Suomen ehkä merkittävimmästä veropäätöksestä ja tulevaisuuden kannalta tärkeimmästä kansaa koskevasta lainsäädännästä.
Helsingin Sanomien mukaan juttu meni näin:
Urpilainen ei ollut paikalla hallituksen istunnossa, sillä hän oli edellispäivänä matkustanut Saariselälle. Veropäätöksen aiheuttamasta nurinasta johtuen Urpilainen päätti kuitenkin käväistä Helsingissä keskiviikkona alkuillasta. Hän antoi lausunnon medialle valtioneuvoston linnan portailla ja lensi iltakoneella takaisin Lappiin.
Valtiovarainministeriä ei juuri veropäätösten tekeminen kiinnosta. Saariselällä on lystimpää.
Tämä Urpilaisen sluibailu todistaa selkeästi kuinka tähdellisenä hän pitää oman maan asioita. Jos lomailu Lapissa menee tärkeän päätöksenteon edelle signaali on selvä: Vetäkää äänestäjät käteen!
TAUSTAA:
RISTO E.J. Penttilä oli kokoomuksen ehdokas vuoden 2009 eurovaaleissa. Penttilä kuvasi kampanjaansa blogissaan seuraavasti: "Euroopan unionin keskiössä ovat neljä vapautta. Nyt nämä vapaudet ovat uhattuna. Itse asiassa koko avoimen yhteiskunnan tulevaisuus on vaakalaudalla. Kysymys on siitä tuleeko Suomi ja Eurooppa ulos lamasta lannistettuna vai uudistuneena. Kysymys on siitä nitistetäänkö markkinatalous vai tehdään siitä parempi versio." Penttilä kertoi keskittyvänsä kolmeen aihealueeseen turvallisuuteen, talouteen ja terveyteen.

Ne mitkä ovat ne neljä vapautta joita Penttilä kiihkeästi puolustaa ja joita ei ole selvennetty ovat allekirjoittaneen tulkinnan mukaan raha, raha, raha ja raha.
  





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti