sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

HATUSTA KIINNI!TÄMÄ ON ARMOTONTA MENOA!

Se, että olemme jossakin universumin laitamailla ties mihin tulossa tai menossa, meininki itse telluksella on melkoista kohellusta. Seuraa säpinää reaaliajassa alla olevasta linkistä. Tästäkään huolimatta meno ei juuri huoleta eikä huominen paina.

http://www.worldometers.info/fi/
Silloinkin, kun ihminen on maapallolla näennäisesti liikkumatta, hän on nopeassa liikkeessä. Liike johtuu monista tekijöistä. Ensinnäkin Maa pyörii oman akselinsa ympäri. Pyörimisliikkeen nopeus vaihtelee sijainnin mukaan. 
Suurimmillaan -1 670 kilometriä tunnissa - se on päiväntasaajan kohdalla. Nopeus pienenee hieman maapallon napoja päin mentäessä. 
Toiseksi Maa kiertää jatkuvasti Aurinkoa 107 200 kilometrin tuntinopeudella. Kolmas vauhtia antava tekijä on Aurinkokunnan oman galaksin, Linnunradan, sisäinen liike.
Aurinkokunta kiertää Linnunradan keskuksen kerran 225 miljoonassa vuodessa. Koska Aurinko sijaitsee 27 000 valovuoden päässä Linnunradan keskuksesta, sen radan pituus on 170 000 valovuotta. Näiden lukujen pohjalta voidaan laskea, että Aurinkokunta liikkuu vähän yli 800 000 kilometrin tuntivauhtia.

Pieni kannustusbiisi: http://www.youtube.com/watch?v=BUTUQ7_TFW4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti