tiistai 9. huhtikuuta 2013

JUTTA MARGARET URPILAINEN-TATCHER

Rahaministeri ja luokanopettaja Urpilainen  puhuu yleisölleen kuin apukoululaisille ja hänen kinesiikkansa (ruumiinkieli) on arroganttia, lähes mussolinimaista teatteria. Urpilaisen sanomiset voi typistää  pla plaa plaaksi. Hänen  esimiehenään olen valmis käynnistämään välittömät yt-neuvottelut hänen työsuhteestaan.


Rouva mukamas "tiukka pipo."  Tämän hallituksen aikana Suomi on ajautunut lopulliseen suohon ja on liukumassa kohti EU-liittovaltiota. Kataisen opissa ollut Urpilainen on kykenevä pelaamaan myös kovaa ja likaista peliä. Urpilainen antaa mielellään itsestään kuvan rautarouvana.

Näiden neljän vuosikymmenen aikana toimittajana, veronnaksajana ja kansalaisena olen kuullut samat mantrat. Toistuvasti. Hoitsuille lisää liksaa, kestävää kehitystä ja työpaikkoja lisää. Sitä ja tätä.  Kansan etua ajetaan ja näin päin pois.

Mitään ei ole tapahtunut. Reaaliansioit eivät ole nousseet, elinkustannukset kyllä, samoin vuokrat ja ruuan hinnat. Keskusliikket kusettaa. Rikkaiden verot laskee.
Koko maailman kansat puhuvat samasta asiasta: Hallitus  ja vallankahvaan kimmonneet pyrkyrit ajavat pelkästään omia etujaan.

Eivätkö vaalilupaukset parannuksista tarkoita näille patologisille valehtelijoille yhtikäs mitään?
Poliittiset broilerit jauhavat suomeksi puhdasta lööperiä. Ainuttakaan lupausta ei ole lunastettu. Ei ainuttakaan. Ay-liike ei saa munattomana mitään aikaiseksi. Pienyrittäjien asema ei parane eivätkä suuryhtiöt lisää ainuttakkaan todellista työpaikkaa paitsi kavereiden firmoille. Eli onko kusetuksen määrä saavuttanut suurempia mittasuhteita?
Kataisen Himas-koplaus edelleenkin selvittämättä, Katainen-Kiviniemi paperit tutkimatta, Hautala projekti hoitamatta, sotaveteraanit hoitamatta, vanhukset hoitamatta, sote-uudistus levällään, saavutetut sosiaaliedut hoitamatta.

Nyt seuraa strateginen kysymys: Miten nämä suurpääoman käsikassarat mukamas hoitaisivat tämän nykyhetken pythagoraan solmun? Eivät mitenkään, koska ei ole todellista kykyä hoitaa yhtikäs mitään. Ei enää edes miekalla.

Päivän tilanne on, että nykyhallituksella, eikä muuten eduskunnallakaan, ole alkeellisintakaan osoitetta oikeaan suuntaan. Suomea hinataan liittovaltioon ja Natoon. Ja samalla jätetään kotimaan asiat hoitamatta.

Mitä nyt on jäänyt tämän hallituksen toimista käteen? Pelkkää retoriikkaa työpaikoista ja kestävästä kasvusta. Ja tolkuttomasti lisävelkaa.
Uskooko joku oikeasti, että esimerkiksi verohuojennuksia saaneet paratiisiyhtiöt antavat ainuttakaan työpaikkaa suomalaisille?

Fakta: Vienti ei vedä eivätkä kotimarkkinat vedä. Keskusliikkeitä ei saada kuriin vaikka EU-komissio on antanut asiasta Suomelle pyyhkeitä. Pitääkö olla Einstein ennustaakseen, että maapallolla on Pääsiäissaarten kohtalo. Tämä tekee minut äärettömän surulliseksi. Tämä meno tekee koko kansan sairaaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti