tiistai 16. huhtikuuta 2013

KATAISEN JA HIMASEN KRISTALLIPALLOKOPLAUS

Katais-Himanen koplaus tulevaisuusselvityksen ympärillä saa aina vaan kummallisempia piirteitä. Maalaisjärjellä ajateltuna koko hanke on perseestä ja utopistinen. Tähän päivään mennessä kukaan ei ole osannut selvittää tulevaisuutta. Eikä sellaista henkilöä tule ikinä. Tähän ei pysty edes Hra. Himanen.

Oraakkeli Himanen
Kaikki tulee aina yllätyksenä eikä niihin ole koskaan osattu varautua. Vajaalla miltsillä voi kyllä horista ympäripyöreitä, mutta siihen se jääkin. Nyky-yhteiskunta on niin monimuotoinen, särmikäs ja riskialtis, ettei huomisesta osaa sanoa yhtään mitään.
Ei osattu sanoa Aasian tsunamista, WTC:stä tai edes nyt Bostonin pommi-iskusta. Ei pankkikriiseistä, ei Neuvostoliiton hajoamisesta.

Tämän päiväisen IS:n mukaan keskusteluun osallistunut ympäristöpolitiikan professori Janne Hukkinen Helsingin yliopistosta sanoo suhtautuvansa Himasen työhön konsulttiselvityksenä ja arvioivansa sitä sellaisena – ei akateemisena tutkimuksena.
Ja edelleen: 
- Siinä on vaikea Akatemian ja Tekesin pomojen sanoa, että ei meitä huvita tehdä kuin tieteellistä tutkimusta silloin, kun pääministeri tulee leveillä hartioilla sanomaan, että tällainen olisi hänen mielestään tärkeää, Hukkinen sanoo.
Hukkisen mukaan tämä on ”epäasiallista ja väärin”. 
Hänen mielestään se ei kuitenkaan liity siihen, miten Himasen työtä tulee arvioida.- Mielestäni se suurin ongelma siinä on, että on mennyt puurot ja vellit sekaisin. Että on niin kuin mobilisoitu ihan tavalliseen konsulttiduuniin kansakunnan pääasialliset tutkimuksen ja teknologian rahoittajat.

Kataisen ja Himasen veto on eettisesti ja moraalisesti täysin väärin ja mielestäni asia pitäisi tutkia pohjamutia myöden ja samalla tarkastella tätä "hyvä-veli-systeemiä." Julkisuudessa on tullut ilmi, että asiassa ohitettiin useita varteenotettavia ja huomattavasti veronmaksajille halvempia tutkimustahoja.
Arto Nyberin haastattelussa ainakin allekirjoittaneella jäi vaikutelma, että tämä Himanen on pelkkä huuhaa-populisti joka viihtyy vallan korridooreilla ja julkisuudessa.
On myös syytä tutkia kuka tai ketkä tästä pilipalihankkeesta todellisuudessa hyötyivät.
En usko, että akateeminen maailma on syyttä suotta- anteeksi tämä härski sanononta- norsunv----lla.

Epäilen myös, ettei Katainen olisi millään muotoa hyötynyt itse tästä. Kun poliittinen ura on ohitse, hänelle löytyy varmasti mukava ja hyväpalkkainen suojatyöpaikka.
Otetaanpa esimerkiksi tämä Kauko Juhantalon tapaus:
Kauko Juhantalo toimi kauppa- ja teollisuusministerinä Esko Ahon hallituksessamissä hän joutui SKOP-ryhmän kriisin vuoksi tekemisiin myös ryhmän suurimman yksittäisen riskikeskittymän, metalliteollisuuskonserni Tampellan rahoitusvaikeuksien kanssa. SKOP:n johtaja Christopher Wegeliusoli tullut pyytämään valtion tukea Tampellan pelastamiseksi. Wegelius esitti muistelmissaan, että Kauko Juhantalo oli ministerin ominaisuudessa pyrkinyt yhdistämään Tampellan pelastamiseen tarvittavan valtion rahoitusratkaisun omien yhtiöidensä mahdolliseen rahoitukseen säästöpankkiryhmästä nimittäen tätä koplaamiseksi.
Seurauksena oli paljon julkisuutta saanut oikeudenkäynti valtakunnanoikeudessa, joka kokoontui Säätytalossa. Syyttäjänä toimi eduskunnan oikeusasiamies Jacob Söderman.
Wegeliuksen todistuksen perusteella ja aihetodistein päädyttiin tuomitsemaan Juhantalo ehdolliseen vankeuteen lahjusten ehdottamisesta.
Tässä Himas-Kataisgatessa ei vedetä ketään muuta narunpäässä kuin äänestäjää.
Ei pidä unohtaa sitä tosiasiaa, että nuo vallankahvassa huseeraavat tyypit ovat meillä, veronmaksajilla töissä.







1 kommentti:

  1. Himanen lähtee kaliforniaan kohta ja mikäs se on matkustellessa kun veronmaksajat niitä matkoja sponsoroivat.

    VastaaPoista