maanantai 18. maaliskuuta 2013

SUOMI NARKKAA

Tilastojen mukaan vajaa puoli miljoonaa aikuista suomalaista popsii jonkin sortin psyykenlääkettä päivittäin. Jaloissa pyörii noin 40 000 nuorta ja lasta samoissa pilleripöllyissä. Tähän päälle pilvenpössyttelijät ja juopot voi vain siunailla. Lähes miljoona, eli vajaa viidennes suomen kansasta on sekaisin.



 Apteekin uusi mainos.

Kaikki kynnelle kykenevät osaavat sanoa, ettei suomalainen voi hyvin. Kaikki muut tietävät tämän paitsi poliitikot. Siellä sun täällä siunaillaan ja taivastellaan. Vähän vituttaa, saat pillereitä. Vähän jomottaa, saat pillereitä, uni ei tule saat pillereitä. Ei seiso, ota nappi.
Esimerkiksi vuonna 2005 kotimaisen lääketeollisuuden liikevaihto oli noin 1,7 miljardia euroa. Näppituntumalla voisi arvoida, että nousua on tapahtunut vähintäänkin 20 prosenttia. Ahdistuksen tahtiin.

Lääkäreistä on tullut täysin edesvastuuttomia diilereitä. Reseptivihko on aivan liian herkässä. 
Räikeintä on MTV:n uutisten mukaan, että nappeja on määrätty jopa neljä vuotiaalle lapselle.
Mitä tekee Valvira. Ei mitään.
Kaikkein pahinta on, että tässäkin asiassa mennään perse edellä puuhun. Parannellaan seurauksia, ei itse tautia.

Jos lapsi tai nuori oireilee siihen on syy. Ja se syy on kotona. Sekopää vanhemmat kasvattavat sekopääksi tulevia lapsia. Oma kusipäisyys sysätään lasten niskaan. Vanhempien oma ahdistus sysätään eteenpäin ja lapsista tulee sijaiskärsijöitä. Kenelläkään ei ole osoitetta. Ei ulos, eikä sisään. Siispä pillereitä.

Platonin valtiopin mukaan (Kekkonen ymmärsi tämän) jos perhe ei voi hyvin, yhteisö ei voi hyvin ja jos yhteisö ei voi hyvin, ei koko yhteiskuntakaan voi hyvin.
Sitä mukaan kuin poliittinen eliitti yhdessä rahamaailman kanssa ajavat yksityisen kansalaisen nurkkaan, toimettomaksi ja turhaksi, ainoa konsti on vetää itsensä koomaan.

REMONTTIRYHMÄ
Suomessa ei ole tehty yhtään varteenotettavaa sosiaalireformia sitten sairausvakuutusjärjestelmän. Sille on nyt todella kiire. Tarvitaan kaikista kytkennöistä irti oleva viisaista ihmisistä koostuva jämäkkä remonttiryhmä joka pistää asiat oikealle tolalleen.

Politiikoista ei tähän hommaan ole. He voisivat vuorostaan siirtyä keskikaljakuppiloiden hämärään kurnuttamaan olutuopposen taakse ja laskemaan viimeisiä pennosiaan. Saamaan empiirisiä kokemuksia miltä tuntuu olla monokansaa maassa, jos kaikki yritteliäisyys, oma-aloitteisuus ja inhimillisyys lasketaan heikkoudeksi tai uhaksi ns. parempien ihmisten hyvinvointia kohtaan. 

Sen sijaan, että kansan niskaan kaadetaan lisää veroja, rajoituksia ja paskaa ruokaa, remonttiryhmä hakee elämää helpottavia asioita, nostaa henkistä hyvinvointia, kannustaa yrittäjyyttä ja perinteisiä suomalaisia hyveitä kuten rehellisyyttä, ahkeruutta, empatiaa ja soveliasta käytöstä.
Tällä menolla tämä kansa ajetaan lopullisesti reservaatin nurkkaan tärviölle ja väki lusmuilee omassa maassaan kuin piskuinen, sukupuuttoon kuoleva vompatti. 


Suomalainen äänestäjä ja veronmaksaja  vuonna 2020.

On myös korkea aika tutkia elintarvikkeiden eri lisäaineiden yhteisvaikutusta ja niiden vaikutusta lääkkeisiin. Ihmetyttää mitä noissa virastoissa puuhastellaan päivät pitkät ja kun keskustelu mukamas avataan, puhutaan asian vierestä ja kovaa.
Työsarkaa on riittämiin päteville ja osaaville henkilöille, joille turha retoriikka ja yhteiskuvissa patsastelu on sivuseikka.

Tuntuu jotenkin absurdilta, että pääministeri hokee samaa mantraa työpaikoista ja kestävästä kehityksestä. Mikä kiikastaa? Brysselin sählät vai olematon poliittinen tahto? 


Ehdotus liikennevaliokunnalle

Suomalaisten ei tarvitse olla vieraskoreita. Meikäläiset ovat asuneet näillä leveysasteilla jo tuhansia vuosia ja rakentaneet mahtavan infrastruktuurin. Nyt tätä ajetaan vimmaisesti alas. Rauhottavilla, nukuttavilla, itkettävillä ja naurattavilla pikku apulaisilla ja taistelunapeilla.
Poliitikkona olisin helvetin huolestunut alamaisteni hyvinvoinnista ja tekisin asialle todella jotakin. 

Lääketeollisuudesta jäälleenmyyjinen on tullut valtiolle niin iso tulonlähde, ettei sillä ole mitään väliä vaikka kansa pörrää pikku pilvessä. Koomassa olevia on helppo kusettaa.



http://fi.wikipedia.org/wiki/Sekak%C3%A4ytt%C3%B6

Tässä myös näkökulma.

http://hikipedia.info/wiki/Narkomaani


Viimeaikaiset esimerkit osoittavat, että useat, EU:n keskitetyn myyntilupajärjestelmän kautta markkinoille tuodut lääkeaineet on jouduttu vetämään pois käytöstä, kun laajeneva käyttö on tuonut esiin varhaistutkimuksissa havaitsematta jääneitä haittavaikutuksia.

4 kommenttia:

  1. Puhumattakaan siitä, että lääketehtaat tehtailevat uusia "sairauksia ja vaivoja". On ruuansulatusvaivoja, kuivia silmiä ja ties mitä.

    VastaaPoista
  2. Ennen lähes 100 % työllisyys piti ainakin mielen terveenä.

    VastaaPoista
  3. Ottakaa luonnon lääkkeitä kromia ja kalsiumia prosesoimattomasta täysjyväviljasta ja jalostamattomista kasviksista sekä puhdasta vettä alkulähteeltä joka puhdistaa tehokkaammin kuin mikään muu...

    VastaaPoista