keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

SOTE-SEKOILU ISONNUSLASIN ALLE


Pakko ruveta selvittämään tätä sote-kähmintää. Kuka sitä ajaa kiivaimmin, ketkä siitä hyötyvät ja millä kytköksillä. MT-tutkii omalta osaltaan asiaa. Tässä on nyt käynyt tämän Kataisen ja Hautalan ansiosta niin, ettei noihin tyyppeihin voi luottaa missään asiassa. Näin näppituntumalla voisi sanoa, että systeemi kilpailutetaan yksityisillä kokoomus-vetoisilla yrityksillä ja annetaan kaverin tai kaverin tutun firmalle, josta löytyvät lääkärit ja kuljetukset. Perseaukiset voivat tulevaisuudessa vaikka kontata lähimpään terveyskeskukseen, jos ehtivät. Mutta tutkitaan. Se on varma, että tasavalta on melkoisessa turbulenssissa ja vapaassa pudotuksessa. Kestävästä kehityksestä ei ole näillä näkymin tietoakaan. Vastuullisuudesta puhumattakaan. 



Sote -työryhmän puheenjohtaja Päivi Sillanaukee ja peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson keskustelivat tiedotustilaisuudessa Helsingissä tiistaina. Lehtikuva/Martti Kainulainen

Taustaa: Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäälliköksi on valittu ministeriön osastopäällikkö Päivi Sillanaukee (kok). 
Sillanaukee on koulutukseltaan lääketieteen tohtori. Hän on toiminut sosiaali- ja terveysministeriössä osastopäällikkönä vuodesta 2008.
Tätä ennen hän työskenteli muun muassa Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollosta vastaavana apulaiskaupunginjohtajana.
Kansliapäällikkö on ministeriön korkein virkamies ja virkamiesten johtaja. Päällikön virkaa haki kaikkiaan 12 ihmistä.
Sillanaukeen lisäksi hakijoiden joukossa oli kolme muutakin STM:n osastopäällikköä: vakuutusosaston Outi Antila, hallinto- ja suunnitteluosastonRaimo Ikonen ja työsuojeluosaston Leo Suomaa.
Valtioneuvosto päätti Sillanaukeen nimityksestä sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon (kok) esityksen pohjalta.
Lähde: HS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti