torstai 27. maaliskuuta 2014

SF-MEPPIRAKETIT BRYSSELIÄ POMMITTAMAAN

Nyt kun saatiin mukamaste tuo sote-soppa ja kehysriihi kansan napinasta huolimatta niin sanotusti pulkkaan, voimme entistä tomerammin tarttua Euroopan ongelmiin. Oli oikein sydäntä sykähdyttävää seurata eduskunnan taannoista kyselytuntia, kun silloinen pääministeri Katainen ja rahakirstun vartija Urpilainen omista sanoistaan liikuttuneina vakuuttelivat, että kaikki raskaat päätökset on tehty vain ja ainoastaan isänmaan parhaaksi. Nyt kuulema maailmanlaajuisestikin merkittävä konsensuskompromissi pönkittää Suomen uskottavuutta muiden silmissä entisestään.

Vähitellen tämäkin katastrofi (Katainen ja ministerisalkkunsa niin ikään narikkaan jättävä kataistunut Urpilainen) hautautuu politiikan kalmistoon, kansa unohtaa ja jatkaa nöyrää, hiljaista kulkuaan kohti lähimpää fattaa. Aika näyttää mihin tämänkertaisen veropajatson voitot riittävät ja kuinka pitkään kansa pysyy hengissä. Ja kyykyssä.


Jossakin noissa pulpeteissa tulevat suomi-mepit tekevät uutterasti historiaa yhtenevän Euroopan ja maailman hyväksi.

No. Katsoin tänään kertaalleen ja muistin virkistämiseksi (nauhalta) Yle HD:n dokumenttia Eu-heitteiköstä ja tulin siihen tulokseen, että vaikka olemmekin nettomaksajia ja kaikki vaikuttaa kusetukselta, politiikkomme (lue Esko Seppänen) ovat ainakin yrittäneet tehdä hyvää työtä ja painelleet nappia milloin minkin asian tiimoilta.

Jokainen meistä tietää, että EU-käytävillä pyörii tuhansia lobbareita suputtamassa toimeksiantajiensa intressejä meppien "puhtaisiin" korviin ja, että jokainen maa vetää härskisti kotiinpäin.
Esimerkiksi Saksan aloite takuurahoituksesta ja vaatimus sen toteuttamisesta on heille ja heidän näkökulmastaan oikeudenmukainen. Suuri kysymys tulee olemaan mihin suuntaan EU kehittyy ja lipuuko Suomi ajopuuna liittovaltioon, niin kuin moni asiantuntija on arvellut. (mm. Peter Nyberg, jonka mielestä Suomen eu-politiikka on muutenkin haihattelua)

http://jormakalliokoski.blogspot.fi/search?updated-min=2013-01-01T00:00:00%2B02:00&updated-max=2014-01-01T00:00:00%2B02:00&max-results=50

Yritän tässä oikein urakalla  olla hengessä mukana, vaikka se on erittäin vaikeaa, kun tajuaa EU:n todellisen tarkoituksen, taustavoimat ja todellisen päämäärän. (Eurooppa liittovaltioksi)

Kysymyksistä suomalaisille tähdellisin on, missä mittakaavassa ja koska Suomen vastuut talouskriisin hoidossa laukeavat maksettaviksi? Ja kuinka paljon syvemmälle joudumme kuseen ja kuinka paljon on kaivettava kuvetta ja bungattava lisää ennen kuin Suomi on lopullisesti PA.

Olisi mukavaa, jos vaikka pressa raportoisi tilanteesta aina silloin tällöin telkkarissa Amerikan malliin. Entisenä valtionvarainminiserinä Sauli on ainakin osittain jyvällä, eikä nuo nykyiset hommat näytä liikaa painavan. Mitä nyt vähän näykkii katsomosta.

Agendaan mahtuu satoja toki muitakin eurooppalaisittain tiuki tärkeitä asioita nyt, kun alle kahdeksanvuotiailta on direktiivillä kielletty ilmapallojen puhaltaminen ilman vanhempien valvontaa ja helistimille on asetettu desibelirajat.
Ja oliiviöljy pysyy jatkossakin ravintoloissa täytettävissä pulloissa ja tervaus on saatu aisoihin.

Silmiini ei muuten ole osunut ainuttakaan uutista, jossa Suomen edustaja olisi tapellut hiki hatussa kansallisten arvojemme saati perinteidemme puolesta. Henkilökohtaisesti olisin taistellut viimeiseen hengenvetoon lakritsipiipun ja "neekerin pusun" puolesta. Toivottavasti tulevilla edustajilla ote ei lipsu jatkossa. Pienen Suomen ei ole helppoa vaatia tasa-arvoa näin epäsuhtaisessa järjestelmässä, mutta kampoihin on lyötävä. Ja toivon mukaan tänä keväänä vereksin ja vantterin vetojuhdin.



Vaikka en
poliitisesti olekaan Seppäsen kanssa vakaumuksellisesti ihan samoilla linjoilla, kannatan hänen kriittisiä ja rakentavia kannanottojaan. Niistä puskee esiin aito humanismi.
Ainoa asia mikä ottaa päähän, että Italian oliivimafia, Espanjan tomateerokset ja Kreikan fetajorgokset pääsevät jo pelkästään ilmastollisten olosuhteiden takia helpomalla kuin meidän omat maataloustuottajamme. Osa kannattavuudesta johtuu härskistä veropimityksestä ja mittavasta laittomien maahanmuttajien orjatyöpanoksesta.

Sekin närästää, että meillä vastaavasti pykälänikkarit ja verotus rokottavat rankimmin niitä pientuottajia, jotka oikeasti tuottavat leipämme ja lihamme. 
Keskusliikkeiden kiristäjäkartelleja ei saada hajotettua näköjään millään. Ei vaikka EU on antanut asiasta nuhtelun Suomelle. On syytä epäillä, että jarruina urakassa ovat näiden keskusliikkeiden hallintoneuvostoissa istuvat kansanedustajat.

On se niin saatanan väärin, että tässä meikäläisten reservaatissa ruoan hinta nousee jatkuvasti. Vuokrat nousevat taas tämän "historiallisen" kehysriihen tuloksena, mutta reaaliansiot junnaavat paikoillaan, kotimarkkinat tyrehtyvät ostovoiman hiipuessa kansan köyhtymisen tahdissa ja kansallinen talous näivettyy.

EU:n peruskirjoihin merkittiin alkuaikoina kauniita ajatuksia siitä, että kansalaisten olo helpottuu. Mikään näistä lupauksista ei ole toteutunut. EU-yhteisöön hilataan jäseniksi maita, jotka ovat suoraan sanottuna kusettaneet omasta valtiontalouden tilastaan tai ovat muuten vain haparoimassa askeliaan markkinatalouden kiikkerillä pitkospuilla.

Ei voi olla niin, että nämä deekumaat rypeävät tuhtien tukipakettien ja anteeksiannon meressä. Parhaillaan IMF on tuputtamassa Ukrainalle 10-13. miljardin euron "lainaa" vaikka maa ei edes kuulu EU:hun. (Venäjän oligarkit kiittävät, lähtevät lomalle ja jättävät kaasuhanan raolleen)

Tällä mittarilla ajateltuna, myös kaikille Suomessa velkavankeudessa rypeville ja kärvisteleville kansalaisille tulisi suoda armahdus kohtuullisuusperiaattella.
Mahdollisuuksien rajoissa on, että koko eurojärjestelmä tulee romahtamaan tässä ihan parin, kolmen vuoden sisällä ja suurimmat hyötyjät tulevat olemaan
Saksa ja Ranska. Meille muille näytetään keskisormea.

Koko maailman talous tökkii. Kiina yskii jo. Yhdysvallat eivät pysty ikinä maksamaan velkojaan. Eurooppa kusee omille kengilleen.
Ei tarvitse olla oraakkeli ennustaakseen, että tällä systeemillä ja tällä bändillä komppi menee entistä sekaisemmin.

Nyt on keksittävä uusia lääkkeitä tähän yhteisen planeetan tautiin. Tähän hommaan löytyy kyllä päteviä ihmsiä, joilla ei ole narsistisia ja sosiopaattisia taipumuksia ja jotka ovat avoimia järkeville ratkaisuille.

Tämä meininki ei voi jatkua markkinavoimia nuolevia lobbareita kuunnellessa. 
Se on suurin harha ja illuusio, mitä ihmiskunta voi tehdä. Grande moka.
On terveellistä pitää takaraivossa, että politiikot ja rahamaailma ovat meillä äänestäjillä töissä. Me maksamme heidän liksansa.

Olisi tähdellistä, että seuraavissa vaaleissa kansa näyttäisi voimansa. Ulos turhamulkut ja töihin pätevät ukot ja akat, jotka oikeasti osaavat hahmottaa kokonaistilanteen ja keskittyvät täysipainoisesti hommaansa.
Tämä on yhteinen planeettamme, eikä se nyt piru vieköön ole oikein, että yksi prosentti saa rellestää ja elää kuin siat vatukossa.

Tällä prosentilla ei ole kenenkään antamaa laillista mandaattia kusettaa kansalaisia, jotka eivät halua muuta kuin kasvattaa lapsensa ja pitää perheestään huolta ilman, että riiston ja kusetuksen maku on jatkuvasti suussa.
Aamen.


Ps. Sanovat tilastot mitä tahansa, totuus on, että Eu-standarien mukaan Suomessa värjöttelee lähes miljoona ihmistä, lapsia, vanhuksia, yksinhuoltajia ja yrittäjiä, niukalla toimeentulolla.Tämä miljoona kamppailee jokaisesta eurosta pysyäkseen hengissä.

Otan oikein loppuelämäni missioksi kirjata kaikki seuraavan kauden meppien todelliset aikaansaannokset tai saamattomuudet.

Tässä näitä tyrkkyjä:
Onnea matkaan ja hyviä kähmintöjä. Sinne voisi muuten siirtyä isompikin porukka Arkadianmäeltä, niin kansa saisi hengähtää hetken, kun näitä reformeja lykkää nyt yhtäkkiä joka tuutista. Muistakaa myös työttömiä, varsinkin työpaikkojen lisääminen tuntuu olevan tärkeää ja onhan se, kun ette toisille raski vipata kuitenkaan.

Tässä Jan Hurrin oiva analyysi. Ei ihme, että suomalaisilta loppuu rahat ja hallituksen on pakko kiristää omaa kansaansa. Ettei vaan menisi kasvot.

Tässä myös mielestäni oikea näkökulma:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti