keskiviikko 30. lokakuuta 2013

VIRITETYT SILKKAPIHVIT

Harri Holkeri joi pääministerikaudellaan kahvia ja kehotti kansalaisia syömään silakkaa. Miten lie tuli vasta nyt mieleen, mutta pyöräytin tässä silkkapihvit. Omalla virityksellä.


Eli silakkafileitä, ruisjauhoja, suolaa, pippuria, tilliä, Koskenlaskijaa ja tällä kertaa erikoisuutena raastettua sitruunan kuorta sekoitettuna tilkkaseen öljyä ja sinappia. Lisukkeeksi tietenkin itse tehty perunamuusi.

Sivele silakkafileet (voipaperi alle) sisäpuolelta sinappi-sitruunankuori mössöllä. Sekoita ruisjauhoihin mustapippuri ja suola. Pistä fileiden väliin siivu Koskenlaskijaa ja pyörittele vastakkain asetetut fileet nahkapuolelta ruisjauhoissa.

Vaihtoehtoisesti sisäpintaan voi sipaista vaikkapa punaista pestoa ja Koskenlaskijan voi korvata esimerkiksi homejuustolla. Perunamuusiin voi raastaa vähän porkkanaa makeuttamaan. 

Kuumaan paistinpannuun voita ja paistamaan. Noin 3 minuuttia per puoli. Kyllä sen silmä näkee, koska ruskeus ja rapeus on kohdillaan.

Muusi oikeista perunoista. Tarjoiluannokseen tillinvartta ja sitruunan lohko. Voi siihen muusin päälle heittää vielä nokareen voita, jos siltä tuntuu. Muuten sitä muusia ei kannata veivata liian sileäksi. Pieni purutuntuma antaa muusille enemmän karaktääriä. Lopputulos on ainakin omasta mielestäni exilent. 

Juomaksi pullo Koskenkorvaa ja sitten baariin jatkoille. 



9 kommenttia:

  1. viddu noi oli täyttä baskaa saadana!

    VastaaPoista
  2. Ei voi olla. Et taida olla silakan ystävä, tai olet epäonnistunut suolan, sitruunan ja pippurin käytössä.

    VastaaPoista
  3. Tai voihan se olla niinkin, että kossu oli pilaantunutta.

    VastaaPoista
  4. Priimaa! 5/5. Hyvä hyvä.

    VastaaPoista
  5. Sitähän minäkin. Silakan käsittely ja tämän ruoan valmistaminen vaatii vähän sorminäppäryyttä ja paistokokemusta, mutta kun omaan makuun sopiva makuyhdistelmä löytyy näistä aineksista, taatusti on hyvää. Tein näitä aikoinaan englantilaiselle pariskunnalle joka oli kolunnut kaikki Helsingin parhaat kalaravintolat (he olivat ravintoloitsijoita) ja totesivat, että näin valmistetut silakat olivat parasta mitä Stadista olivat saaneet. Veivät reseptin omaan ravintolaansa ja silakoista oli tullut mieletön hitti. Muistakaa, että nahkapintaan pitää saada oikea rapeus.

    VastaaPoista
  6. Pidän ruokajuomasuosituksestasi. Ehtaa.

    VastaaPoista
  7. Valkoviineistä myös lipulla varustettu juoma käy.

    VastaaPoista
  8. Aina kun vaan saan tuoretta silakkaa ostan ja kutakuinkin samalla reseptillä paistan!! Pakkaseen laitan silakkaa,sieltä on hyvä ottaa jos ei muuten satu silakkaa saamaan!

    VastaaPoista