keskiviikko 30. lokakuuta 2013

HIMASEN YLI MILJOONAN EURON TULEVAISUUSRAPORTIN AINOA ANTI: SUOMALAISILLE HYVÄ ELÄMÄ 20 VUODEN KULUTTUA. EHKÄ

- Vuonna 2030 kaikkien Suomessa on hyvä elää merkityksellistä ja arvokasta elämää, hallitus hahmottelee tulevaisuutta Kataisen suulla. Pääministerin mukaan selonteko ei sido hänen ajatuksiaan, mutta listaa mahdollisia tulevia muutoksia. Meille suurille ikäluokille tämä on ilouutinen. Emme ole enää tuolloin hengissä. Vajaan kahdenkymmenen vuoden kuluttua Jyrki-boy on itse sopivasti 59 vuotiaana eläkeiän kynnyksellä. Yltäkylläisissä merkeissä.
Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) suhtautuu asiaan hieman arkipäiväisemmin. Hänen mukaansa selonteolla toivottavasti kuitenkin on käyttöä seuraavan hallituksen ohjelmaa laadittaessa.
Suurten ikäluokkien edustajana on vain todettava, että hukkaan meni raataminen ja uhraukset tämän maan hyväksi. Vaikka toisaalta tuntuu mukavalta, että tulevilla sukupolvilla on lokoisat oltavat. Kantaväestön syntyvyys on laskusuuntainen, joten kultareunuksia ei ole tavoittelemassa yhtä suuri joukko. 
Tai mistä sen tietää kuka ja mistä tulleet kinuavat osinkoja.
- Suomen mallin erityismahdollisuus on muodostaa vahvuudekseen kilpailukykyisen talouden ja kaikki mukaan ottavan hyvinvointivaltion välinen, toisiaan ruokkiva "hyvän kehä", hallitus lainaa Himasen raporttia.
Ja mitä horinaa tuokin nyt on? Uskooko hallitus, että Arkadianmäelle iskee tulevaisuudessa humanitäärisyyden puuska? Voin suoralta kädeltä sanoa, että koko raportti on täyttä paskaa ja valheellista utopiaa. Joka ikinen voi maalailla "Narnian" kuvia ja elää haavemaailmassa. 
Kahdenkymmenen vuoden kuluttua realiteetit eivät ole läheskään niin ruusuisia kuin ensi viikolla julkistettava raportti (tai mikä lie sepustus) antaa ymmärtää.
 Jokainen hitusellakin maalaisjärjellä varustettu käsittää jo nyt olemassa olevat ongelmat ja tulevat vaikeudet. Ja globaalin kähminnän, oman hyödyn tavoittelun ja kansojen sortamisen. Syön- jos olen hengissä- hatullisen paskaa, jos ainutkaan raportin unelmista toteutuu tavisten kohdalla.
Minusta on suorastaan röyhkeää, että veronmaksajien rahoilla kustannetaan satukirjoja. Jos olisin nuorempi ryhtyisin kommunistiksi.

 Kalsareissa riehunut huippufilosofi Pekka Himanen putkaan: "Käytös erittäin sekavaa"

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000556376.htmlhttp://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000556376.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti