lauantai 14. syyskuuta 2013

PRESS...DO NOT SHOOT

Tässä vanhoja juttuja Kurvin kulmasta. Ja näin se menee. Vuodelta 2005. Ja jos tuntuu tutulta se johtuu siitä, ettei mikään ole muuttunut paremmaksi. Näin kirjoitti Kurvin kulkija Keijo lehteen tuolloin.

Tavallisten kansalaisten kannalta tärkeintä yhteiskunnallista osallistumista on herrojen hereillä pitäminen. Etteivät tukehtuisi omaan hyvinvointiinsa. Etteivät unohtaisi, missä todella mennään.

Ensimmäinen heräteltävä olkoon tilastokeskus. Tuo nerokas tilastojen ja indeksien laatija. Nyt olisi edessä todellinen tehtävä: Unohtakaa hyvin ansaitseva keskiluokka, ay-eliitti, vaurastuvat virkamiehet ja ikuiset keskiarvonne.

Laatikaa elinkustannusindeksi, joka paljastaa kurjaliston kurjistumisen.
Että mistä on kysymys?

Kysymys on todellisesta indeksistä. Eli jätätte nykyisestä pois polttoaineiden hinnat, seuramatkat, viskit, konjakit, uudet autot, rakennuskustannukset ja kaiken muun  vastaavan, jolla ei juuri ole tekemistä kurjaliston elinkustannusten kanssa.

Kurjaliston indexiin voitte lisätä perunan, halvimman lenkkimakkaran, punaisen maidon, maksalaatikon, hernekeiton ja sätkäpaperin. Silloin liikutaan siinä todellisuudessa, joka vallitsee heikoimmin toimeentulevien keskuudessa.

Että mistä tietoa kurjaliston asemasta? Pankaa Stakes asialle.Kyllä tämä sosiaalidemokraattisen tiedon ja tutkimuksen pyhättö voisi tehdä yhden tutkimuksen, joka paljastaisi todellisuuden, eikä palvelisi lähellä olevia järjestöjä ja hyvinvoivaa eliittiä.

Siis Stakes tänne Kurviin haastattelemaan ja tulokset kipin kapin Tilastokeskukseen, kansanedustajille, ministereille ja virkamieseliitille.
Kun pientä eläkettä saavien tulojen nousu on vuodelle 2005 vain 1,5 prosenttia, on helppo arvata, että kurjaliston kurjistuminen jatkuu useamman prosentin vuosivauhtia.

Herrat herätys, ennen kuin paskat on housuissa.
Lukijoille tiedoksi, että Mikko, joka kirjoitti tämän Keijo lehteen, hirtti itsensä. Ei jaksanut kuunnella liturgioita.
Aamen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti