lauantai 10. toukokuuta 2014

JOS TÄDILLÄ ON MUNAT SE ON NYT CONCHITA MAKKARA

Täytyy myöntää, että euroviisujen partajeesus-ilmestys Conchita Wurst herätti ensi alkuun reaktion, että mitä helvettiä? Mikä dekadenssin näyttämö ja tasa-arvon provokaatiomylly tuosta laulukilpailusta on tullut? Tarkemmin ajateltuna asiassa ei ole mitään ihmeellistä. Ei siis mitään uutta auringon alla. Drag-showt olivat suosittuja heterobileissä jo antiikiin Roomassa ja kestotavaraa Shakespearen näytelmissä. Riettaasta 1920-luvun Berliinistä puhumattakaan.  Aikoinaan 1980-luvulla Pohjoismaissa mainetta niitti ruotsalainen After Dark-ryhmä, jossa oli mukana suomalaisiakin artisteja. Wurst eroaa näistä miimaavista draqueeneista siinä, että hän laulaa itse. Loppupeleissä vaatii aika lailla munaa asettua koko Euroopan silmätikuksi.



Wursti ei ole ihan eilisen teeren poika show-alalla. Tyyppi on kovan luokan julkkis Itävallassa. Ja eikös se ole tarkoituskin: Erottua massasta.



Makkara Neuwirth  normale-lookissa. Tämä euroviisuimago tuli julkisuuteen vuonna 2011. Keskinkertaisen menestyksen nosteeksi ikkunasomistajan oli keksittävä räväkkä esiintymishahmo: Laulava transu.


Ruotsalaiset yrittivät "wursteja" jo 2004 euroviisukarsinnoissa Christer Lindarwin johtamalla After Dark-ryhmällä, mutta karsiutuivat kolmanneksi.

Tässä huomaa tuleensa entistä enemmän nietscheläiseksi. Yhteiskuntaa pitää valaista ennakkoluulottomasti myös alapuolelta ja unohtaa homofobiat. Niin kuin edesmennyt ystäväni, toimittaja Kari Kontio totesi, ettei homoja tarvitse pelätä. Niiden kanssa pitää tulla toimeen, ainakin jotenkin.
-Niin kauan kuin ei olla palavassa talossa, ei ole mitään hätää, Karilla oli tapana sanoa.



Jos Darwinin evoluutioteoriaan on uskominen tässä on euroviisujen seuraava varma voittaja.
Uskokaa pois, että kun kerran ollaan menossa henkisen rappiotilan kliimaksiin, tästä voi tulla vaudevillemäisen hauskaa, häkellyttävää ja ratkiriemukasta, kunhan päästään vauhtiin, toivutaan alkujärkytyksestä ja ruvetaan ottamaan rennosti.

Eikä tässäkään ole mitään uutta. Freak-show´t olivat kovaa tavaraa 1800-luvulla. Stagelle roudattiin mitä kummallisimpia persoonia joita ihmiset pällistelivät maksusta. Näyttäisi siltä, että Kaanaan häät on vietetty ja tulevat vuodet ja meno on kuin Kapernaumin jatkoilla. Estot pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti