sunnuntai 18. tammikuuta 2015

OTE RAIVORAITTIIN PÄIVÄKIRJASTA

Perjantai 16.01.2015 Costa del Sol. Herään klo. 07.32.15. Psykosomaattinen darra. Aamuvoimistelu klo. 07.35.11. Peukalo alas, peukalo ylös. Hampaiden pesu onnistuu oksentamatta. Ja kuseminen seisaaltaan. Ihmeellistä! Aamiainen parvekkeella klo. 07.42.00. Juusto-kinkku sämpylä, kahvia ja pekonia. Ruoka pysyy sisällä näin aamutuimaan ja moneen kuukauteen. Ihmeellistä!

Wc-käynnin dynamiikkaa. Huom! Kuvien henkilöillä ei ole mitään tekemistä tämän jutun tiimoilta.

Tästä ei ole pitkä matka himaan.

Los tontos! Meininki on just niin kuin pitääkin.

Los Boliches heräilee pikkuhiljaa. Alakerran 07.00 avatusta leipäkaupasta saisi litran viinileilin 1.20 €. Vastapäinen röökkikauppa aukeaa 09.00.

Olotila on lievästi sanottuna hämillinen. Kuuden kuukauden empiirinen tutkimusmatka terasseilla on lopuillaan ja tästä eteenpäin mennään selvinpäin linkuttamalla.
Televisiosta uutisten katselua. Pariisin terrori-iskut ovat lähetyksen pääteema. Poliitikot ovat kasanneet rivinsä ja pönöttävät ryhmäkuvissa ja lupaavat ISIS-porukalle tukalia aikoja Euroopassa

Kenellekään ei juolahda mieleen, että koko saatanan soppa on huonosti hoidetun politiikan ja diplomatian johdannainen. Ja nyt samat sählät lupailevat tehdä asialle jotakin. Varsinkin seuraavana vaalikautena. 

Ranskan Kansallisen rintaman islamisaation vastustaja ja protektionismin kannattaja Marine Le Pen keräilee jo irtopisteitä. Samanlainen trendi tuntuu saavan kannatusta enenevässä määrin koko EU:n alueella Yhdysvaltain "armollisella" avustuksella. Islamilainen "demokratia" ja uskonnollinen diktatuuri ei ole tällä hetkellä kovinkaan suuressa huudossa.

Cumuloitunut vitutus puskee pintaan ja tekee mieli mennä vastapäiseen baariin tempaisemaan aamun pers`kännit, mutta viimeinen tremolokankkunen on liian tuoreessa muistissa ja vessaan voi mennä muutenkin kuin kontaten ja seinistä tukea hapuillen.

Aamukävely paseolla klo. 10.15.25. Turistit liikkuvat t-paidoissa ja polvihousuissa ja nauttivat auringosta. Paikalliset ovat pukeutuneet talvitamineisiin. Täällä on talvi.
Lounas himassa klo. 11.00.00. Pekonia, sämpylää, munakokkelia, pari salaatinlehteä ja maitokahvia sokerilla. 
Uutisia. Poliitikot jatkavat samaa horinaa. Lenkki kotikadulla klo 11.20-12.15.


Tutut ovat jo päässeet terasseilla keskihyvään vauhtiin. Muistellaan eilistä, josta ei itseasiassa muisteta juuri mitään. Pyöritetään samaa levyä uudestaan ja uudestaan. Juoruillaan ja haukutaan ystävät ja tuttavat. 

Miten ne jaksavatkin ryypätä kellon ympäri? Menin kotiin ja kokeilin josko jodlaaminen onnistuisi. Ei onnistunut. Paperilennokkien tekoa hetken. Kanavasurffausta, pöytälevyn rytmikästä naputtelua ja kellon vilkuilua.

Iltapäiväunet. klo. 14.00-18.00. Vihanneskeittoa ja tuoremehua, kourallinen vitamiineja ja magnesiumia, ettei kramppaa. Deliruimkohtaus tässä vaiheessa olisi paska juttu.
Lukuyritys Remeksen kirjaa, mutta ei nappaa. Juoni on liian monimutkainen ja lukeminen on aloitettava uudestaan edelliseltä sivulta, ettei putoa kärryiltä. Homma ei etene. Siis televisio. Samaa poliittista mantraa.

Baarikierros ei kiinnosta. Omituista, vaikka takana on yli viisi vuosikymmentä iloisesti kuplivaa elämää.

Aina on ollut hyvät ja lämpimät välit alkoholin kanssa. Nytkin "fernettisubito" soittelee ja pyytää seuraksi. Mutta vain yhdelle. Pakko kieltäytyä tarjouksesta.

Pari vuotta sitten sisäisten pakotteiden takia tuli uskollisesti käytyä Helsingin Koskelassa AA-kerhossa joka perjantai klo 18.00. 

Homma lopahti kuukauden raitistelun ja pinnistelyn jälkeen siihen, että kyllästyi kuuntelemaaan, kun vanhat äijät muistelivat katekismus kädessä dokaamistaan, jonka olivat lopettaneet jo 30 vuotta sitten. Oli kuulemma työpaikka mennyt, muija lähtenyt ja omakotitalo juotu.

Kenellekään ei muistunut mieleen, kuinka mahtavaa elämä on hyvässä nousukännissä.
Hopeinen askelmerkki jäi saamatta.
Klo. 22.00.43 partsilla röökillä. Klo 22.55.01. Klo. 23.00 kevyt gourme´t illallinen: Lihaliemikuution nuoleskelua hammastikun nokassa.

Homeopaattinen nukahtamislääke.
Ennen kuin tekopyhä uni armahtaa tapahtumarikkaan päivän jälkeen, tulee mietittyä korvaavaa tekemistä. Ei tule mitään mieleen. 

2 kommenttia:

  1. Näitä juttuja on ihan kiva lukea torpassa keskellä ei mitään. Aina vain vähemmän kaipaa maailmalle, kun vain talven pakkasista selviää. Kaikella on oma aikansa ja paikkansa.

    VastaaPoista