tiistai 18. kesäkuuta 2013

TYÖRYHMISSÄ TYHMYYS TIIVISTYY

Suomalainen on mestari sluibailija. Aikoinaan pankkikriisin tiimellyksessä paettiin kollektiivisen vastuun taakse. Nyt kun hankala ja epämieluisa asia tulee pöydälle perustetaan ns. asiantuntijoista nopsaan kyhätty työryhmä. Tässäkään tapauksessa ei kenenkään tarvitse kantaa henkilökohtaista vastuuta. Järjestään näiden työryhmien aikaansaannokset on verrattavissa idiotismiin.. Nyt odotellaan tupakkapolitiikan kehittämistyöryhmän älynväläystä, joka tähtää siihen, että parveketupakointikin kielletään. Ehdotankin seuraavaksi seksuaalipolitiikan työryhmää ja lakia joka rajoittaa naimista.
Työryhmä A16C859276188
Aamulehden mukaan Tupakkapolitiikan kehittämistyöryhmän jäsen erikoislääkäri Olli Simonen uskoo parveketupakointikiellon etenevän lakiin.
- Aika alkaa olla kypsä sille, Simonen sanoo.

Tämä on kertakaikkiaan käsittämätöntä tämä työryhmä-buumi. Oli asia mikä tahansa, niin jalkeille saadaan työryhmä. Googlea selatessa selviää, että joka kissanristiäisille on oma työryhmänsä.
Sote-työryhmä, kuntatyöryhmä, vanhustyöryhmä... Nykyisen hallituksen työskentely näyttää olevan yhtä työryhmien perustamista ja niissä istumista.

Tilastojen perusteella pääministeri Jyrki Kataisen (kok) hallitus oli varsin innokas erilaisten työ- ja selvitysryhmien perustamisessa.

Valtioneuvoston hankerekisteriin on tähän mennessä kirjattu 519 ministeriöiden eri tarkoituksiin perustamaa työryhmää - lähestulkoon yksi jokaista hallituksen istumaa päivää kohden. Näistä 80 liittyy suoraan hallitusohjelmaan.

Ministeriöiden työryhmäinto näyttäisi kuitenkin pienentyneen vuosien varrella. Esimerkiksi Matti Vanhasen (kesk) kesällä 2003 aloittanut ensimmäinen hallitus nimitti samassa ajassa peräti yli 700 työryhmää, joista 114 hallitusohjelman pohjalta.

Työryhmien ongelma tuntuu olevan, että varsinainen asia hämärtyy ja antaa tilaa kaiken maailman lobbareille, jotka omalta osaltaan ajavat päämiestensä etuja. Vielä suurempana ongelmana katson, että jokainen poliitikko haluaa oman sormenjälkensä politiikan historiaan.

Mielestäni olisi paljon kunniakkaampaa, että hallitus pyörittelisi vaikka peukaloitaan ja toteasi, että tämä vanha systeemi on niin hyvä, ettei ole tarvettaa muuttaa sitä.
Mutta ei. Pitää mennä räpelöimään joka asiaa ja järjestään siinä käy niin, että homma menee loppupeleissä vituiksi ja kaventaa demokratiaa ja kansalaisten yleisiä oikeuksia ja likkumisvapautta.

Härskeintä tässä koko touhussa on, että näiden työryhmien kokoonpanot koostuvat päättäjien kavereista tai kavereiden kavereista jotka ovat käytännössä yhtä tyhmiä ja näköalattomia kuin työnantajansa.

Ainoat työryhmät, jotka allekirjoittanut perustaisi olisivat: maalaisjärjen käyttö pakolliseksi- työryhmä ja päättäjät edesvastuuseen- työryhmä.

Tähän nyt muistin virkistämiseksi demokratian syvin olemus joka ei enää Suomessa toteudu. Ei ole kansan tahto, että elämä hankaloituu.


https://fi.wikipedia.org/wiki/Demokratia 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti