Yhteensä puolueille syydetään lähes 40 miljoonaa verorahoja. Minä olen nyt sitä mieltä, että ne on leikattava tykkänään pois. Ja jos olet PerSu, kannata ja maksa, Jos olet kommari, kannata ja maksa. Ja näin päin pois. Ja kirkko irti valtiosta. Jos haluat antaa rahaa jumalalle, jota et muuten melkoisella varmuudella ole koskaan nähnyt, tai jumalan maallisille edustajille, on oma asiasi antaa kymmenykset.
On pidettävä mielessä, että poliittinen ja uskonnollinen toiminta on syvimmältä olemukseltaan liiketoimintaa. Ja niihin pätevät kaikki markkinatalouden pelisäännöt, paitsi, että vaikka puolue olisi ideologialtaan ihan paska, kansalta viedään toimintaan väkisin rahat.
Poliittisesta hääräämisestä on tullut yhtäkkiä niin helvetin mediaseksikästä, että sekaan ovat kampeamassa kaikki vähänkin itsestään liikaa luulevat. Ja todellinen syy on päästä paremmille tienesteille. Vallitsevassa tilanteessa tämä on ymmärrettävää, koska lotosta ei hevillä voita.
Olen tässä muutaman vuosikymmenen seurannut poliitikkojen ulkoisen habituksen muuttumista. Vielä vaalitilaisuuksissa äijät ovat kuin resupellejä ja akat kuin riihen seinästä reväistyjä, mutta kun kansan valtakirja napsahtaa taskuun, stailistit hyökkäävät kehiin.
Ostetaan uudet kengät, alpakkapuvut äijille ja jakkupuvut akoille kaikilla mausteilla ja sävy sävyyn. Karderoopi kerralla kuntoon eka liksasta. Protokollan mukaisesti. Poliittinen broileri kuoriutuu. Ja siinä se sitten taksin takapenkillä pikkuhiljaa unohtuukin, mistä oltiin lähtöisin. Ei oikein viitsisi menneitä muistella. Monokansaakin on helpompi, etten sanoisi lystimpi, kurittaa, kun juuret on unohdettu.
No. Suomen väkiluku on rapiat viisi miljoonaa. Vilkaistaanpa PerSujen verkkolehteä vuodelta 2013 ja puolueiden jäsenmääriä.
"Perussuomalaisten jäsenmäärä jatkaa hurjaa kasvuaan eduskuntavaalien huiman jytkyn jälkeen. Keväällä 2011 oli jäseniä noin 5 000, kun nyt niitä on jo melko tarkkaan 8 000. Asia selviää Turun Sanomien tekemästä mittauksesta.
- Hyvässä tahdissa on määrä kehittynyt, enkä näe mitään syytä, miksei suotuisa kehitys jatkuisi. Veikkaanpa, että parin vuoden päästä vaalien aikaan olemme jo reippaasti toisella kymmenellä, puoluesihteeri Ossi Sandvik myhäilee.
Sandvik toteaa, että 8 000 jäsentä on lukuna vielä pieni, kun sitä verrataan keskustan 150 000, SDP:n 46 000 tai kokoomuksen 40 000. Mutta vanhat puolueet ovat kasvattaneet joukkojaan jo 100 vuotta, kun perussuomalaiset aloittivat 500 jäsenestä vuonna 1995, Sandvik muistuttaa.
- Meidän valttinamme on suora demokratia: jokainen jäsen pääsee päättämään mm. henkilövalinnoista puoluekokoukseen. Joensuun kokoukseen 28.-30.6. odotamme taas suurempaa joukkoa kuin toissa kesän Tampereen kokoukseen, johon osallistui 1 000 perussuomalaista, Sandvik toteaa.
Hän aprikoi kuitenkin, että jäsenyyden mallia pitää miettiä väkimäärän kasvaessa: kohtahan täytyy ruveta vuokraamaan stadionia kokouspaikaksi.
- Asiaa pitää miettiä viimeistään, kun jäsenten määrä liikkuu 150 000, Sandvik naurahtaa.
Perussuomalaisten kovin kasvinkumppani on vihreät, joka kasvoi viime vaaleista 3 500 jäsenellä niin, että vihreiden jäsenmäärä on nyt suunnilleen sama 8 000 kuin perussuomalaisillakin. Vihreitä on siivittänyt nimenomaan perussuomalaisten pelko, joka nousi viime eduskuntavaalien suuresta jytkystä. Sandvikin mukaan puolueiden jäsenmäärät ovat seuranneet toisiaan jo pitkään. Kansanedustajienkin määrissä siirryttiin eri luokkaan vasta viime vaaleissa."
Puolueiden jäsenrekistereissä on noin 250 000 suomalaista. (Suomen väkiluku on tarkalleen -laskin justiinsa aamulla- 5 453 821 päätä.) (lue lammasta)
Kun tästä puolueiden jäsenmäärästä niistetään varsinaiset aktivistit ja nokkamiehet- puolueorganisaatio ja kunta- valtionpolitiikan tekijät- varsinainen hyötyjäporukka supistuu nyrkilliseen.
Eli tullaan siihen prosentin tuntumaan poliittista eliittiä, jotka hamuavat itselleen kaikki irti lähtevän. On tuplahommia joka suuntaan, kunnanhallituksissa, valiokunnissa, yhtiöiden hallintoneuvostoissa ja niin edelleen. Ja jos on oikein pässi, ettei pärjää missään näissä hommissa, kaverit järkkäävät mukavan homman, jossa ei voi töpeksiä, eikä tarvitse kantaa vastuuta.
Vähän niin kuin tämä entinen opetusministeri Olli-Pekka Heinonen, joka puuhastelee nykyään Jyrki Kataisen valtiosihteerinä.
Tässä katkelma ns. UMTS-kauppaa:
Heinosen ollessa liikenneministerinä Sonera osti Saksasta 3G-oikeudet noin 3,5 miljardilla eurolla tiettyihin taajuusalueisiin. Nämä osoittautuivat myöhemmin arvottomiksi. Tämä on Suomen teollisuushistorian suurin virheinvestointi. Valtion omistus Sonerassa oli liikenne- ja viestintäministeriön hallussa.
Heinonen joutui asiasta suurimpaan vastuuseen ja lokakuussa 2001 hän ilmoitti jättävänsä politiikan ja siirtyi Yleisradion ohjelmajohtajaksi. Oikeuskansleri Paavo Nikula selvitti Soneran kauppoja ja hallituksen toimintaa syksyllä 2002. Hän totesi päätöksessään, etteivät ministerit tai liikenne- ja viestintäministeriöiden virkamiehet rikkoneet virkavelvollisuuksiaan tai toimineet lainvastaisesti. Selvityksessä ei ilmennyt, että kaupoista olisi keskusteltu hallituksen piirissä tai hallituksen ja Soneran edustajien välillä.
Ja tämän tyypin pitäisi olla oikeustieteen kandi. Minä olen vain uimamaisteri, mutta jos tekisin tuollaisen mokan- mikä on täysin mahdotonta- en iki kuuna päivänä kehtaisi naamaani näyttää. Mutta, tuollahan se hääräilee Kataisen poppoossa ihan pokerina. Veronmaksajat kuittasivat tämänkin hölmöilyn. Niin kuin koko teatterin, ilman katetta pääsylipulle. Eikö ole järjetöntä?
Aapiskukko Heinonen. Voi hyvänen aika! Monen nollan moka ja tyypillä on vielä duunia. Tulee ihan fysioneurologinen paha olo kun ajatteleekin asiaa. Laskekaa bisseindexillä a) 4,50 € tuoppi! Tai mitä muuta tällä rahalla kansa olisi saanut. Tai olisi pitänyt saada.
Nyt kun tätä kansan omaisuutta ollaan taas myymässä (ilman lupaa) ihan hirvittää suoraan sanoen. Siinä käy vielä niin, että johtokuntien pöytiin istahtaa täysin ventovieraita. Meikäministereiden todellinen tahtotila ja kielitaidot tunnetaan, eli sotkuja syntyy. Sitten sopii taas kurittaa kansaa.
Eli se varsinainen pointti tässä vaahtoamisessa on, että kannattaako oikeasti äänestää ketään hännystelemään ja leikkaamaan. Muistakaa, että paljon puhuttu kestävyysvaje on täysin hypoteettinen ja abstrakti asia.
Ei tässä muut elä yli varojensa kuin poliittinen eliitti, jolle ei mikään riitä. Ja siinä sivussa pulskasti pärjäilevä päällikkövirkamieskunta, joille nykymeno- status quo ankkalammikossa- passaa vallan mainiosti.
Ai mitä tapahtuu, jos kukaan ei äänestä? Muutos!
Kannattaa kahlata läpi tämä vanha hesarin juttu. Molemmat sivut ja lisäartikkelit:
http://www.hs.fi/kotimaa/a1374204957943
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti