BAIE BELANGRIK! *** ОЧЕНЬ ВАЖНО! *** 非常重要!
GLOBAL GENOCIDE:
WATER FOR DETAILED TRADE!
Nestlén toimitusjohtaja Peter Brabeck-Letmathe määrittelee puhtaan veden elintarvikkeeksi joka pitäisi pullottaa, yksityistää ja tehdä kauppatavaraksi. Hänen mukaansa vesi on maailman tärkein elintarvike ja veden hallinta olisi annettava liikemiehille, eli monikansallisille yhtiöille ja näiden osakkeenomistajille. Kuten tiedetään, ilman juomavettä jengiltä lähtee nirri veks.
Jotta näin ei kävisi, nyt on viimeistään ruvettava lyömään hanttiin ja pidettävä ämpäreistä kiinni tosissaan. Kohta se on liian myöhäistä. Suomen pohjavesi on kohtapuoliin kultaa ja öljyäkin arvokkaampaa.
Varsinainen humanisti. Peter Brabeck-Letmathe. |
Unicefin mukaan 780 miljoonaa ihmistä elää ilman puhdasta vettä ja 2,5 miljardilta puuttuu kunnolliset sanitaatiomahdollisuudet
Likainen vesi ja huono hygienia levittävät lukuisia sairauksia. Ripuliin kuolee joka vuosi 1,2 miljoonaa alle 5-vuotiasta lasta.
Pahin ja synkin skenaario on, että tulevaisuudessa ainoastaan varakkailla on varaa juoda hyvälaatuista vettä. Muut ripuloivat kemian teollisuuden tuottamaa elintarvikemössöä juovat jätevettä ja kuolla kupsahtavat alta pois.
Mielestäni Suomen hallituksen on ryhdyttävä välittömiin toimiin, etteivät monikansalliset yhtiöt pääse kiinni Suomen pohjavesiin ja sanelemaan vesitariffeja.
Itse asiassa suomalainen vesi on lähitulevaisuudessa yhtä arvokas kansallinen pääoma kuin Pohjanmeren öljy Norjalle.
On pidettävä takaraivossa, etteivät yritykset tunne humanitääristä vastuuta. Siinä vaiheessa kun näiden vesiyritysten katseet kääntyvät Suomeen asioita ruvetaan perustelemaan ekologisilla syillä, joilla ei ole mitään todellista pohjaa. Vesi kuuluu kansalle, ei yrityksille.
Brasilialainen teologi ja ympäristönsuojelija Leonardo Boff toteaa Maailman kuvalehdessä näin:
Maailmassa ei ole tärkeämpää asiaa kuin puhdas vesi. Elämän säilyminen planeetallamme riippuu siitä. Vesi voi antaa aiheen sotaan tai kansojen väliseen solidaarisuuteen ja yhteistyöhön. Vesi on yhtä aikaa äärettömän runsas ja äärettömän niukka luonnonvara.
Leonardo Boff. |
Lukujen valossa makeaa vettä näyttäisi siis olevan yllin kyllin.
Vesi ei kuitenkaan jakaudu tasaisesti: 60 prosenttia keskittyy yhdeksään maahan, ja 80 maata kärsii veden niukkuudesta. Alle miljardi ihmistä käyttää 86 prosenttia vesivaroista. Arvioidaan, että vuonna 2032 noin viisi miljardia ihmistä kärsii vesipulasta.
Ongelmana ei ole veden niukkuus vaan hallinto ja jakelu suhteessa tarpeisiin. Vedestä on tullut kallista tavaraa. Kun markkinatalous muuttaa kaiken myytäväksi hyödykkeeksi, myös veden yksityistäminen kiinnostaa maailmanlaajuisesti.
Osuuksista kilpailevat muun muassa ranskalaiset yhtiöt Vivendi ja Suez-Lyonnaise, saksalainen RWE, brittiläinen Thames Water ja yhdysvaltalainen Bechtel. Vesimarkkinoilla puhutaan sadoista miljardeista dollareista.
Kansainvälinen valuuttarahasto IMF ja Maailmanpankki ovat vuodesta 2000 lähtien luvanneet uusia lainoja 40 maalle sillä ehdolla, että ne yksityistävät vesihuoltonsa. Nyt kiistellään siitä, onko vesi elämän vai voittojen lähde.
Aloitetaan siitä, että vesi ei ole muihin verrattava taloudellinen hyödyke. Se kytkeytyy niin kiinteästi elämään, että sitä on pidettävä osana elämää ja siten likimain pyhänä. Elämää ei voi muuttaa kauppatavaraksi.
Ymmärtääksemme veden arvon meidän on murrettava analyyttisen hyötyajattelun tyrannia, jolle koko yhteiskunta on alistettu. Sen mukaan vesi on luonnonvara, jota voidaan ostaa ja myydä, vaikka kyseessä on lähde ja kehto, joka synnytti elämän planeetallemme 3,8 miljardia vuotta sitten.
Veden kaksi puolta - elämän lähde ja luonnonvara - eivät sulje toisiaan pois, mutta ne pitää osata tasapainottaa. Vesi kuuluu oikeuteen elää, mutta sen talteenotto, säilytys, puhdistus ja jakelu vaativat monimutkaisia rakenteita, joihin liittyy kiistämättömiä taloudellisia ulottuvuuksia. Ne eivät kuitenkaan saa ottaa ylivaltaa, vaan pikemminkin turvata sen, että vettä jaetaan kaikille.
Jokaiselle ihmiselle on taattava vähintään 50 litraa ilmaista juomavettä päivässä. Yhteiskunnan on huolehdittava kuluista, joita tästä oikeudesta koituu. Teollisuus ja maatalous voivat maksaa vetensä itse.
Nykymaailmaa hallitsee markkinaperusteinen ajattelu, jossa yksityisomistus ylikorostuu. Myös veteen suhtaudutaan ilman ajatusta jakamisesta ja toisen tarpeiden kunnioittamisesta.
Samalla yhteisen edun periaate ja kunnioitus kansallisia rajoja ylittäviä vesistöjä kohtaan heikkenevät.
Esimerkkejä tarjoavat Turkin, Syyrian ja Irakin suhtautuminen Eufratiin ja Tigrisiin, Palestiinan Jordanjoki tai Yhdysvaltain ja Meksikon kiistat Rio Grandesta ja Coloradojoesta.
YK on useissa kokouksissaan vahvistanut, että oikeus riittävään määrään kelvollista juomavettä kuuluu ihmisen välttämättömiin tarpeisiin.
Italiassa vuonna 2003 perustettu Alternative World Forum for Water ehdotti kansainvälistä vesivirastoa ratkomaan vesikiistoja.
Samaan aikaan on syntynyt liike vaatimaan kansainvälistä vesisopimusta ja torjumaan veden alistamista markkinavoimille. Tavoitteena on vahvistaa julkista yhteistyötä, joka voi estää vesipulaa ja veden pilaantumista.
Nykyisin 6 000 lasta kuolee päivittäin janoon, mutta siitä ei kerrota uutisissa. Noin 18 miljoonaa lasta ei pääse kouluun, koska päivä kuluu veden hakuun 5-10 kilometrin päästä kotoa.
YK:n vuosituhattavoitteisiin kuuluu äärimmäisen nälän poistaminen maailmasta. On hävitettävä myös maailman jano, koska vesi on ruokaa eikä mikään voi elää ilman vettä. Vesi on elämä, elämän synnyttäjä ja yksi ikuisen elämän vahvimmista symboleista.
Muualta aiheesta poimittua:
Monikansalliset yhtiöt ostavat kilvan vesioikeuksia ympäri maailmaa, ja edullisen vesijohtoveden sijaan ihmiset joutuvat ostamaan kallista pullovettä. Mutta onko vesivaltausten takana ahneuttakin pelottavampi asia? Onko tämä alkusoittoa maailmansodalle, joka käydään viimeiseen vesipisaraan?
Jesse Venturan dokumentissa esiteltiin joku vanha äärettömän rikas ja ahne käppänä Texasista, joka on ostanut maata ja hänen ranchinsa alla on jättimäiset vesivarannot, hän on myös vaikuttanut lakeihin, jotta voi pakkolunastaa texasilaisten maita vesiputkeaan varten ja aikoo myydä vettä.'
Miehen mielestä se on vain "good business" ja sanoo, että ihmiset luulevat veden olevan perusoikeus ja yhtä ilmaista kuin hapen, mutta "tulette näkemään, ettei näin ole".
Kuulemma myös Bushin suku on lähtenyt vesibisnekseen. Dokumentin mukaan vesi on arvokkaampaa kuin öljy ja rikkain valtio se jolla on puhdasta vettä.
OIKEUS POHJAVETEEN
(Sitaatteja ja osoitteita)
"Makean veden ja pohjaveden varannot ovat meille kaikille suomalaisille kuuluvaa kansallinen luonnonvara, jota EI saa yksityistää eikä myydä ulkomaiseen omistukseen."
"Kansainväliset suuryhtiöt ovat kilvan rynnänneet käsiksi vesimarkkinoille, ja ovat lohkaisseet isot siivut itselleen kaikkien sellaisten kehitysmaiden varannoista, joissa liberalisointi on toteutettu. Paikallisten vesifirmojen omistus on siirtynyt kansainvälisten suuryritysten hallintaan. (Mm. Nestle, Coca-Cola, Pepsi Co)
Markkinat ovat jo nyt valtavat. Tutkimuksista riippuen markkinoiden eli kulutuksen arvoksi ilmoitetaan 132-234 miljardia.
Tätä kaikkea on valmisteltu vaihvihkaa jo ainakin viimeiset 15 vuotta. Asiaan liittyvät ainakin seuraavat (kuvan alapuolella) lakien ja säädösten muutoshankkeet:
http://www.finlex.fi/fi/esihttptykset/he/2009/20090277 (Vesilain uudistus)
http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2009/20090099 (Luonnonsuojelu)
http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2009/20090100 (Ympäristönsuojelu)
"Ja myös turvallisuusnäkökohdat on huomioitu. Tämä mahdollistaa aseellisten joukkojen (oma armeijamme tai kaupalliset turvallisuuspalvelut) tuomisen vartioimaan ulkomaisessa omistuksessa olevia kohteita, koskee vesialueiden ohella myös mm. Nordstreamia."
http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2008/20080219
http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2009/20090239
Sekä:
http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2009/20090265
"Tämän kaiken seurauksena veden hinta tulee nousemaan Suomessa, maanomistajat eivät enää saa hyödyntää omia maitaan eivätkä liikkua niillä vapaasti, jos niillä on pohjavettä, ja nämä maat voidaan pakkolunastaa helposti häneltä pois, jos niin halutaan."
Lähde: http://turjalainen.blogspot.com/2010/02/skandaali-viinivaaran-pohjavesihankeen.html
"Me allekirjoittaneet vaadimme, ettei uuteen vesilakiin saa jättää minkäänlaisia porsaanreikiä pohjavesien pakkolunastukseen tai minkäänlaiseen muuhun turmelemiseen "taloudellien hyödyn" nimissä. Sen sijaan Suomen pohjavesiämme tulee suojella ja vaalia koko kansakunnan yhteisenä kansallisaarteena.
PS. Tämän adressin saa printata vapaasti ja alkaa itse keräämää ihan käsin kirjoitettuja nimiä. Lähetelkää vaikka kopioita sopivan kokoisista allekirjoitusnipuista vaikka kansanedustajille, puolueaktiiveille jne. kun vesilakia säädetään parhaillaan. Koitetaan sitten järjestää jokin hienompi luovutustilaisuuskin vetoomukselle, jos se tuntuu järkevältä."
Suuri kiitos kaikille jo allekirjoittaneille ja allekirjoituksia kerääville!
http://www.adressit.com/oikeuspohjaveteen
"Sveitsiläinen Nestlé tekee tavallisella vedellä miljardien liikevoiton.Miksi yhtiö vaikenee pullovesibisneksestä?
Jäljet johtavat Yhdysvaltoihin, jossa paikalliset ovat turhautuneita siitä, että Nestlé pumppaa vuodessa miljoonia kuutiolitroja vettä heidän kotikylästään; sekä Pakistaniin ja Nigeriaan, jossa JOKAINEN varallisuuteen katsomatta joutuu maksamaan elintärkeästä vedestä."
Bottled Life Tuotanto: DokLab GmbH, Sveitsi 2012.
http://ohjelmat.yle.fi/ulkolinja/pullovesibisness
"Euroopan Unioni suunnittelee vesien hinnoittelua rohkaistaakseen säästöjä. Vesivarojen hinnoittelulla - ja hintojen nostamisella - on tarkoitus 'kannustaa kuluttajia käyttämään vettä tehokkaammin.' "
Lähde: Euractiv
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=3865#kommentit
Viinivaaran pohjavesihanke http://turjalainen.blogspot.fi/2010/02/skandaali-viinivaaran-pohjavesihankeen.html
Codex alimentarius - elintarvike- ja vitamiinisääntely:
http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=849844
(Georgian kivipaaseissa lukee: "Planeetan ihmispopulaatio täytyy rajata alle 500 miljoonan." GMO-ruoka? Vesi? Vitamiinit tehottomiksi?)
http://www.iltalehti.fi/terveys/2012120416409014_tr.shtml
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti